Vraag het de orang-oetan

Sabrina Reinders

Category: Animals

€ 13,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wist je dat de de orang-oetan bij één van de vier mensapen op de wereld behoort en dat hij voor 97% verwant is aan de mens? Dit soort weetjes kun je vinden in het informatieve kinderboek Vraag het de orang-oetan. Via verschillende vragen zoals: 'Wanneer is de orang-oetan ontdekt?' en 'Hoe komt het dat dit dier met uitsterven bedreigd wordt?' leer je interessante dingen over de roodharige mensaap. En als je het boek goed doorgelezen hebt, kun je vast alle vragen beantwoorden van het vraag- en antwoordspel. Ben je tussen de 10 en 12 jaar, gek op de natuur en heb je altijd al meer over de orang-oetan willen weten? Dan mag je dit boek niet missen!

From the book

Kunnen orang-oetans ook met elkaar praten?

De orang-oetans hebben meer dan 35 geluiden om met elkaar te praten.

De twee bekendste geluiden van een orang-oetan zijn de ‘long-call’ en de ‘kiss-squak’. Volwassen dominante mannen gebruiken de 'long-call'. Onderzoekers denken dat de mannelijke orang-oetan met dit geluid wil laten weten aan de vrouwen welke kant hij op gaat.

De 'kiss-squak' is een alarmroep. Een orang-oetan maakt dit geluid als hij zich niet op zijn gemak of bedreigd voelt. Bijvoorbeeld als onderzoekers te dichtbij komen bij een orang-oetan die geen mensen gewend is. Het geluid klinkt als het geven van een dikke kus. Kun jij ook een 'kiss-squak' nadoen?

About the author

"Ik ben gek op apen. Op dit moment wordt meer dan de helft van de primaten met uitsterven bedreigd. Eén van de primaten die met uitsterven wordt bedreigd, is de orang-oetan. Als docent en als idealist met een hart voor de natuur vind ik het belangrijk om mensen bewust te maken van de pracht van de dieren en de natuur. Met dit boek hoop ik jonge kinderen te inspireren, om zo jonge natuurbeschermers in de dop te worden."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vraag het de orang-oetan

Author:

Sabrina Reinders

Category:

Animals

Number of pages:

34

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-03-2013

ISBN:

978-94-6206-779-0 / 9789462067790

Price:

€ 13,95

Language

Dutch