BEWOGEN IN BEWEGING

Roel Visser

Category: Religion
  • (2)

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

M’n actief predikantenleven lang verzorgde ik in het blad van de kerk, die ik diende, een rubriek, waarin ik de lezers deelgenoot maakte van mijn belevenissen in maatschappij en kerk en gezin.
Van 1999 totenmet 2010 heette die column „Vanuit Möckmühl", de plaats in het noorden van Baden-Württemberg, waar ik woonde en vanwaaruit ik mijn predikantenwerk in Zuid-Duitsland verrichtte, een gebied driemaal zo groot als Nederland.
Ik was toen predikant van de Nederlandse Kerk in Duitsland (NKiD), officieel: Gereformeerde Kerk van Duisburg-Ruhrort, vanaf 2004: Protestantse Gemeente te Duisburg-Ruhrort. De kerk is in 1898 gesticht en beoogt de pastorale verzorging van Nederlanders in Duitsland. In ‘mijn’ wijk Zuid zijn vier zogenaamde kernen, preekplaatsen, namelijk Frankfurt, Karlsruhe, Stuttgart en München, waar één keer per maand (Stuttgart tweemaal) een Nederlandstalige kerkdienst gehouden wordt.
Het kerkblad van de NKiD heet „Schakel-Kontakt". Op mijn „Vanuit Möckmühl" kwamen regelmatig positieve reacties. Op verzoek heb ik een aantal van deze columns gebundeld.
Wanneer een artikel hier en daar een glimlach oproept, de vreugde van herkenning schenkt, wat troost biedt of stof tot nadenken geeft, stemt mij dat tot dankbaarheid.

From the book

Zondagmorgen in onze kerk in Frankfurt.
Zoals gewoonlijk is onze vaste organist al aanwezig, als mijn vrouw en ik arriveren.
Tegen tienen loopt het aardig vol.
Daar komt Jonathan binnen. Vier jaar oud, Columbiaans koffiebruin, één meter groot.
Hij stapt regelrecht op mij af, blijft vlak voor mij staan en kijkt met z’n mooie donkere ogen naar boven:
"Dominee Visser, gaan we vanmorgen bidden?"
"Dat is wel de bedoeling, Jonathan. Hoezo?"
"Nou, dan ga ik ook bidden. Ik heb deze week bidden geleerd. Onze Vader".
Na de preek is er de dienst der gebeden. Eerst dankzegging, dan voorbeden, tenslotte het gezamenlijk uitspreken van het Onze Vader.
Als ‘gebedsleider’ spreek ik wat langzamer dan anders.
Waarachtig, boven alle andere stemmen uit dat heel hoge kinderstemmetje, dat steeds het laatste woord van een zin beklemtoont: "... geheiligd", "... kome", "... geschiede".
Jonathan.
Toen we de ogen weer open hadden, had iedereen een glimlach op z’n gezicht.
Ik denk, God ook.

About the author

Geboren ben ik op 8 juni 1946 in Deventer, waar mijn vader onderwijzer was. Na de gymnasium-opleiding aan het Baudartiuslyceum in Zutphen studeerde ik van 1964 – 1971 theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als dienstdoend predikant was ik met name in Duitsland bezig: in twee gemeenten van de Ev.-altreformierte Kirche in Niedersachsen (tot 2004 deel uitmakend van de Gereformeerde Kerken van Nederland) en twee keer als predikant van de Nederlandse Kerk in Duitsland, wijk Zuid-Duitsland. Ook was ik predikant van de Gereformeerde Kerk in Uithuizen. Sinds juli 2010 ben ik met emeritaat en woon ik met mijn vrouw in Uelsen, Grafschaft Bentheim, vlak over de Nederlands-Duitse grens.

Reviews

2013-08-14 23:05:12 | By: J. Neuenhaus | Rating:
Na het lezen van de positieve boekrecensie in Credo heb ik dit boek besteld en in 1 keer uitgelezen. Om het met de recensent van Credo W.J.W. Scheltens te zeggen: "Leuk, zo'n bundel vol behartingenswaardige herinneringen." Ik hoop dat er spoedig een deel 2 zal komen.

2013-08-12 20:24:05 | By: Lezer uit Zeewolde | Rating:
Leuke positieve korte verhaaltjes. Ik vond het heerlijk om te lezen voor het slapen gaan. Mooi geschreven. Kan het iedereen aanraden.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

BEWOGEN IN BEWEGING

Author:

Roel Visser

Category:

Religion

Number of pages:

130

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-04-2013

ISBN:

978-94-6206-812-4 / 9789462068124

Price:

€ 13,45

Language

Dutch

Rating:

  • (2)