Cover voorkant
De scheppende kracht van de reünie
De scheppende kracht van de reünie

De scheppende kracht van de reünie

Peter van de Ven


€ 22,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Velen spreken over het veranderen van de wereld, maar slechts weinigen over het veranderen van zichzelf. Peter van de Ven gelooft dat daar een antwoord ligt op de mondiale crisis. Zelfleiderschap is verantwoordelijkheid nemen voor de eigen scheppende kracht. Iedereen is zowel onderdeel van het probleem als onderdeel van de oplossing. De scheppende kracht van de reünie wil bijdragen aan het zelfonderzoek van ieder nieuwsgierig mens. De auteur gelooft dat de wereld mooier wordt als je geeft. Geef om jezelf, om anderen en om de wereld. Hierbij geeft hij ‘zijn’ gedachtegoed in de hoop dat jouw wereld en die van anderen daardoor iets mooier wordt.

From the book

Ik ben de hoofdrolspeler in mijn eigen levensverhaal en mijn karakter is hierbij belangrijk. Als hoofdpersonage voel ik meesterschap over mijn situatie maar soms ben ik machteloos tegenover de grillen van mijn lot. In diverse levensomstandigheden kan ik mijn eigen verhaal schrijven. Ik voel me zowel hoofdpersonage als verteller van mijn levensverhaal. Ik kan het plot van het verhaal, zoals ik wil leven, bedenken. Ik wil leven vanuit mijn verbeelding en niet vanuit mijn geschiedenis. Ik kan door de zelfregie mijn toekomstige verhaallijn wijzigen. Ik kan mijn zingeving en levensgeluk beïnvloeden. Ik zie mezelf met de kracht om in mijn ‘autobiografie’ verschil te maken! Het lijkt eenvoudig, binnen grenzen van ontwikkelbaarheid, mijn eigen pad te creëren. De realiteit is weerbarstig. Dagelijks ervaar ik de spanning tussen zelf veranderen en anderen willen veranderen. Dit laatste blijkt steeds weinig effectief. Sterker, het is onmogelijk. Als hoofdpersonage en verteller van jouw levensverhaal, voer je zelf de regie...
 
Op een niet-normatieve manier wil ik je hiervoor een ‘caleidoscopische kijker’ aanreiken. Een ‘duizendwegenspiegel’. Misschien dat dit boek voor jou een wereld kan openen van nieuwe creatiemogelijkheden. ‘De scheppende kracht van de reünie’ is een drieluik:
 
-Een (deels) autobiografisch verhaal waarin iets bijzonders ontdekt gaat worden. Het gaat over de scheppingskracht van een reünie. Drie psychologen ontmoeten elkaar na jaren weer, en dat wat hen verbindt heeft grote gevolgen.
-Uit het verhaal volgt mijn visie op zelfleiderschap vanuit het zijn, het ervaren en het creëren.
-Een praktisch deel stelt je in staat jouw eigen visie te creëren en te integreren in je leven.

About the author

"Ik werk als ontwikkelingspsycholoog bij mijn eigen bureau Learning Consult. Getrouwd en vader van drie prachtige dochters. Wat mij boeit en beweegt is wanneer ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen.  Ik word gefascineerd door filosofie, reizen, schilderen en reflectie. Ik zoek naar antwoorden op belangrijke levensvragen. Nieuwsgierig de (eigen) wereld  onderzoeken is mijn pad naar ‘wijsheid’. Met mijn zelf geïllustreerde boek, deels als verhaal geschreven, wil ik de lezer uitnodigen  tot kritische zelfreflectie."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De scheppende kracht van de reünie

Author:

Peter van de Ven

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

308

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-10-2013

ISBN:

978-94-022-0269-4 / 9789402202694

Price:

€ 22,45

Language

Dutch