Volop genieten in Azië. Een jaar reizen met kinderen

Jeroen Schaapveld & Linda van Kooij

Categorie: Reizen
  • (1)

€ 20,75
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Droom jij ervan om ooit een reis met kinderen te maken, maar twijfel je? Volop genieten trekt je wel over de streep en dan zijn Jeroen Schaapveld en zijn vrouw Linda van Kooij een inspiratiebron. Samen met hun drie kinderen van 1, 5 en 8 jaar reizen ze een jaar lang door Zuidoost-Azië. Volop genieten is een persoonlijk reisverslag waarin zij hun hoogte- en dieptepunten delen, maar ook hun overden­kingen, angsten en overwinningen. Laat je meevoeren en inspireren, maak gebruik van de tips en lees hoe dit gezin deze reis door Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en Maleisië heeft ervaren.

Uit het boek

Is dit het nu? Ik vraag me echt af of dit nu werkelijk is wat ik wil. Voor ons vertrek had ik geweldige verwachtingen, we zouden met zijn vijven nieuwe plekken gaan ontdekken, veel op avontuur. Maar de werkelijkheid is dat ik op dit moment ontzettend baal. Twee en een halve week zijn we nu onderweg en iedere dag heeft er iemand koorts. Ik had verwacht veel avonturen te gaan beleven, maar helaas is de werkelijkheid veel tijd doorbrengen op een hotelkamer, omdat één van de kinderen ziek of moe is en het liefst wil slapen in de airco op mijn schoot. En als ze dan wakker zijn en een opleving hebben, rennen we naar buiten voor een uurtje spelen op het strand of wat wandelen langs de kust. Na een uur is de koek meestal weer op en gaan we weer terug naar de hotelkamer om boekjes te lezen, te kleuren en te kleien. Natuurlijk geniet ik van het feit dat ik de tijd heb om voor ze te zorgen en met ze te spelen, maar eerlijk is eerlijk ik baal ook. Ik wil er uit, nieuwe dingen ontdekken, ervaringen op doen. Hiervoor ben ik toch niet naar Azië gekomen. Niet om mezelf op te sluiten op een kamer van 4 bij 6.
Maar eigenlijk maak ik me ook ongelofelijk veel zorgen. Zorgen om onze kleine meid. Jana is gisteren naar het ziekenhuis geweest. Dat is een belevenis op zich. Ik voel wantrouwen tegen dit medisch systeem en tegelijkertijd ben ik er ook aan overgeleverd. Hoe controleer je kwaliteit. Het is schoon, mensen praten redelijk engels en het ziet er modern uit. De vraag is, zegt dat iets over de kwaliteit van de diagnose?

Over de auteur

Wij zijn getrouwd en trotse ouders van drie kinderen. Wij delen een gezamenlijke passie: reizen. Nadat wij in 2008 zes maanden door Azië gereisd hadden, ontstond de droom om in 2011 een jaar te gaan reizen. Jeroen Schaapveld (1974) is yogadocent, coach, trainer en adviseur met jarenlange ervaring in de arbowereld. Linda van Kooij (1972) is werkzaam als senior projectleider met veel ervaring in de jeugdhulpverlening.

Reviews

2017-10-17 13:58:51 | Door: S. Vissers | Waardering:
Heel mooi boek en fijn geschreven/leesbaar! Ik blijf maar lezen (en dat voor iemand die normaal niet leest vanwege dyslectie)Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Volop genieten in Azië. Een jaar reizen met kinderen

Auteur:

Jeroen Schaapveld & Linda van Kooij

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

334

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

06-12-2013

ISBN:

978-94-0220-409-4 / 9789402204094

Vaste prijs:

€ 20,75

Waardering:

  • (1)