Ik kajak

Mattijn Vroon

Category: Sports and Games

€ 20,35
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Ik kajak vind je al de informatie die je nodig hebt om beslagen ten ijs je kajak in te stappen. Alle bekende technieken komen aan bod. Zo vind je onder andere informatie over Eskimoteren en zijwaarts verplaatsen in dit boek. Tips voor een wildwaterriviertje afzakken, als visser iets meer techniek willen weten of juist instructie gaan geven? Ik kajak helpt je op weg. Met een groot aantal foto’s is dit zowel een bladerboek als een instructieboek.

From the book

Kajakken en kanoën zijn steeds populairder wordende buitensporten. Avontuur zoeken kun je per kajak op wildwater of groot open water. Sporten om complete conditie of kracht in je bovenlijf te krijgen is met een kajak goed mogelijk. Maar ook als recreant of natuurliefhebber glijd je in alle rust door slootjes en over meren. Het leuke van kajakken is dat je het van jong tot oud kunt doen en jong en oud kunnen ook prima samen kajakken.
Kajak is bovenal een sociale sport, want watersporters helpen elkaar en tijdens kajakwedstrijden staan supporters van alle verenigingen zij aan zij.
Om verantwoord en veilig het water op te gaan, is het aan te bevelen om een cursus bij een actieve vereniging of bij een commercieel buitensportbedrijf te volgen en een kajakboek te lezen.

Diverse theoretische zaken komen aan bod zoals soorten kajaks en peddels, basisvaardigheden zoals vooruit en zijwaarts kajakken, sturen, Eskimoteren en reddingen.
Persoonlijke verhalen tussen theoretische ook praktische zaken en tips vertellen dat Kajakken bovenal erg leuk is!
Ben je op de fiets of in de auto altijd gebonden aan slechts enkele decimeters rechts en links van je, in de kajak ben je vrij. En dat terwijl je zittend sneller verplaatst dan bij wandelen. Bij warm zomerweer is kajakken vooral verkoelend. Na een frisse winterse kajaktocht smaakt de koffie of warme chocolademelk extra goed.

About the author

"Ik kajak al sinds mijn jeugd. Ik ben steeds meer gaan kajakken. Ik heb mijn Kajakvaardigheid A en - B behaald en ook Wildwatervaardigheid. Uiteindelijk ben ik Vlakwater Kajakinstructeur geworden. Een stiekeme voorliefde heb ik voor groot of ruig water. Tijdens mijn eerste tochten deed ik zo veel ervaring op die nergens beschreven stond, dat ik checklists ging aanleggen, technieken ging onderzoeken en beschrijven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik kajak

Author:

Mattijn Vroon

Category:

Sports and Games

Number of pages:

224

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A4

Release date:

19-12-2013

ISBN:

978-94-022-0457-5 / 9789402204575

Price:

€ 20,35

Language

Dutch