Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hindoeïsme, een gewetensvraagstuk

Auteur

Paul Panday

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek is ontstaan uit de zoektocht van Paul Panday naar de waarheid over het Hindoeïsme in relatie tot "zijn identiteit als hindoe". Wie is hij en waar dient hij in te geloven? Als zoon van een priester werd Paul geacht in zijn vaders voetsporen te treden. Ofschoon hij altijd al geïntrigeerd is geweest door de religie, heeft hij er nog steeds moeite zich ermee te identificeren. Waarom? Wat houdt deze religie in en biedt het inderdaad wat het haar gelovigen belooft? Is deze religie een filosofie, een leer of een levensbeschouwing? Deze en nog veel meer vragen worden in dit boek beantwoord.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1954 in Suriname in het district Saramacca. Als onderwijzer heb ik een jaar les gegeven in Suriname. In 1975 kwam ik naar Nederland. Na een aantal jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt stapte ik toch weer over naar het onderwijs. Ik hou van filosoferen, met name op het gebied van de religie en heb mij een aantal jaren verdiept in het Hindoeïsme. Een interessant, doch moeilijk te doorgronden geloof."

Productinformatie

ISBN
9789402206685 / 978-94-022-0668-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-03-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De wereld van religiën

Welkom in de wondere wereld van de religiën; een zeer illustere wereld vol mythologische wonderen. Een soort sprookjeswereld waarin niet alleen Goden, Engelen en Demonen een hoofdrol opeisen, maar zoals het er vaak in een sprookje aan toegaat, mensen, planten en dieren ook hun rol hebben.
Het is de wereld van het hemelse genot maar ook waar het hellevuur brandt. Een fantastische fantasiewereld waar zowel letterlijk als figuurlijk van alles mogelijk zou zijn. En niet zomaar een fantasiewereld, maar echt één die de fantasie van de gewone mens tart. Zeer in de lijn van de volgende uitspraak vanuit het Hindoeïsme: "Religie begint waar het menselijk denken ophoudt". Het Hindoeïsme is hierop helaas geen uitzondering.
Een niet te doorgronden wereld, die desondanks of juist misschien daarom, de betrokkenheid geniet van miljarden. De wereld van de grote rijkdommen, echter niet ten behoeve van hen die het nodig hebben.
Weet u wat mij heel erg frappant lijkt? Dat de kracht van het bestaan van deze religieuze wereld juist ligt in het erkennen ervan dat het niet bestaat, althans fictief is. Deze erkenning geschiedt, logischerwijs, niet door de gelovigen (want die zijn "onschuldig"), maar door de exploiteurs ervan. Hierdoor voelen ze zich niet bezwaard om hiervan gewetenloos en meedogenloos gebruik en misbruik te maken. Hoe zou dat kunnen zijn ontstaan?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek