Burgemeester, Wethouder & Ik

Carin van Wijgerden

Category: Stories
  • (5)

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Duik in de wereld van Burgemeester (2002), Wethouder (2005) & Ik. Geniet van de vlotte en associatieve schrijfstijl van Carin van Wijgerden, waarbij kleine gebeurtenissen uitmonden in pakkende en humoristische verhalen. De columns bevatten een actuele vocabulaire die voor net dat extra beetje pit zorgen.

From the book

Op de dagen dat ze nergens hoeven op te komen dagen, dragen zij in verhouding tot de poezelige voetjes, te grote pantoffels of ‘kroks’ of naar het lijkt; zelf opengeknipte kaplaarzen gecombineerd met niet bij elkaar passende kledingstukken, die net niet het allure van een koket mantelpakje weg hebben. Het kapsel is ongeborsteld, ongewassen en in een haarbrekend elastiekje gewrongen tot een paardenstaart of met de eerste beste haarknijper die men tegenkwam vast geknijperd. De out of bed look vertoont er eigenlijk geen verschil mee, maar de sluwe slons is praktisch ingesteld en is zelfs wel tevreden met het resultaat en denkt ijverig te zijn geweest. De sluwe slons denkt niet aan tandenpoetsen, terwijl de goed bedoelende tandarts dit haar toch meerdere keren heeft geadviseerd, inclusief zijn sluwe after nota. Zo sluipt zij rond in haar domein met gesloten gordijnen en stiekem hopende dat er niet aangebeld wordt voor een pakketje voor de buren. De sluwe slons drinkt rechtstreeks uit een pak drinken uit de koelkast en ze eet schaamteloos te veel koekjes in een keer op. Wanneer haar kinderen of man thuis zijn, keurt zij dit gedrag uiteraard ten zeerste af en liegt stellig dit zelf nooit te hebben gedaan. De sluwe slons is zo sluw en listig dat zij nooit in het openbaar betrapt wordt. Je herkent haar in de buurtsuper niet, als zijnde super slons, terwijl zij koriander inslaat voor haar culinaire hoogstandjes of op de afdeling parfumerie een wel heel grote voorraad deodorant inslaat (aanbieding). Nee, de sluwe slons weet haar slonsy karaktertrekken haarfijn te verbergen. Tot die keer...

About the author

"Ik haal mijn inspiratie voor het schrijven van mijn columns uit alles om mij heen. De verhalen liggen voor het oprapen. Ik hoef ze ‘slechts’ op te schrijven. Iets wat ik met groot plezier doe. Ik debuteer met Burgemeester, Wethouder & Ik."

Reviews

2015-11-09 16:13:33 | By: Ron | Rating:
Wat een leuk boek!

2014-06-02 19:44:01 | By: Mieke | Rating:
Leest makkelijk weg. Zit vol met humor met een vleugje zelfspot en bevat situaties die zeer herkenbaar zijn. Echt een aanrader!

2014-06-01 20:55:52 | By: Carolien Hekema | Rating:
Wat een ontzettend leuk boek! Ik heb erg gelachen en was verrast door de vlotte schrijfstijl. Ik hoop op een vervolg!

2014-06-01 21:05:34 | By: jolanda | Rating:
Een verfrissend en pittig geschreven boek. Over de hedendaagse dingen.heerlijk om te lezen.Met veel humor en herkenbare onderwerpen!!

2014-06-01 21:49:55 | By: Mar | Rating:
Sommige situaties zijn erg herkenbaar. Ze zijn ontzettend leuk en grappig omschreven. Ik heb boek in een keer met een lach op mijn gezicht uitgelezen. Aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Burgemeester, Wethouder & Ik

Author:

Carin van Wijgerden

Category:

Stories

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-05-2014

ISBN:

978-94-022-0769-9 / 9789402207699

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (5)