Getekend voor het leven

Jacqueline Venneman

Category: Health
  • (1)

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek gaat over een moeder die tijdens de laatste weken van haar zwangerschap te horen krijgt dat ze het MEN 2a Syndroom heeft. Een erfelijke afwijking die kanker veroorzaakt in o.a. de schildklier. Hierdoor loopt zij van de ene op de andere dag grote risico’s tijdens de bevalling. Er breekt een tijd van hoop en wanhoop aan als blijkt dat zij dit gen ook kan hebben doorgegeven aan haar kinderen. In dit boek worden de emoties beschreven die ontstaan bij het horen van slecht nieuws over de gezondheid, de gevolgen daarvan en geeft inzicht in het proces van acceptatie.

From the book

Ontzettend zenuwachtig loop ik achter de arts aan naar binnen. "Hoe voel je, je?" "Ja op zich wel goed." ­Ik houd me groot, maar voel me heel klein. Hij vraagt me even op de zwarte behandeltafel te gaan zitten. "Ik voel even in je hals om te kijken of er knobbels zitten." Met zijn vingers strijkt hij langs mijn hals. Kijken of er knobbels zitten? Nee joh, die zitten er niet. Waarom voelt hij daar naar, ik ben niet ziek. Ik voel me niet op mijn gemak. Mijn hart gaat als een razende tekeer. Luuk friemelt wat aan zijn vingers. Hij zit op de zwarte stoel, die voor het bureau staat. "Hoe verloopt de zwangerschap?" "Goed ik heb geen last van hoge bloeddruk schommelingen, ik ben alleen dagelijks een beetje gespannen door de hele situatie." "Dat begrijp ik." Mag ik even je arm, dan meet ik je bloeddruk." Nu mijn bloeddruk meten? Is die man gek? Ik stik van de zenuwen en dan gaat hij nu mijn bloeddruk meten? Ik ben geen dokter maar ik kan je wel vertellen dat die nu echt niet goed is!! "Een zeer hoge bloeddruk, bent u zenuwachtig?" " Ja, eigenlijk wel." Ik doe mijn best om een aantal keren mijn tranen, die achter mijn oogleden prikken, weg te slikken.De arts haalt de bloeddruk band weer van mijn arm en gaat weer achter zijn bureau zitten en kijkt op de monitor...van zijn computer.

About the author

"Het schrijven van het boek heb ik als een verlichting ervaren. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn verwerkingsproces van het slechte nieuws dat ik kreeg. Mijn leven veranderde van de één op de andere dag. Van een zorgeloze moeder en leerkracht veranderde ik in een patiënt met zorgen. Toch heb ik leren leven met deze zorgen. Het boek kan voor mensen herkenbaar zijn en hen helpen in het acceptatieproces."

Reviews

2017-07-28 12:15:40 | By: Wendy Veenendaal | Rating:
Ik heb het boek heel snel uitgelezen. Wat een spannende tijd, die de schrijfster zo puur en oprecht beschreven heeft. De liefde voor haar gezin spat ervan af. Ik heb respect voor de manier hoe zij met al deze dingen omgegaan is en hoe zij in het leven staat. Ik kan me voorstellen dat dit boekje troostend en inspirerend kan zijn voor vrouwen die dit ook door moeten maken. Het heeft mij geraakt. En zal er zeker met haar over door gaan praten. 'Mooie' treffende titel.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Getekend voor het leven

Author:

Jacqueline Venneman

Category:

Health

Number of pages:

172

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

03-10-2008

ISBN:

978-90-8834-501-2 / 9789088345012

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)