Ergens, heel lang geleden…

Saïda El Bajaj

Category: Youth books
  • (1)

€ 16,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen kent de klassieke sprookjes. Dit boek bevat nieuwe, originele sprookjes. Zo gaan Marieke en haar broer stiekem naar een bal en jaagt een meisje, zo klein als een hazelnootje, een aantal werklui de stuipen op het lijf. Elk verhaal heeft een eigen thema, zoals wraak, haat, liefde, egoïsme of gulzigheid. Laat je ook meeslepen in dit boek vol spannende verhalen!

From the book

Heel lang geleden was er koppel met een grote kinderwens. Ze wilden koste wat het kost een kindje, al was het maar heel klein kindje, zo groot als een hazelnootje.
Hun innige wens kwam dan ook uit. De mamma beviel zo op een prachtige dag van een meisje. Ze noemde haar Hazelnootje. Het was mooi en dapper kind.
Op een dag had de vader van Hazelnootje werkmannen in dienst genomen om een stuk grond te ploegen. De vader van Hazelnootje bracht de werkmannen altijd hun lunch. Maar op een dag had hij andere plannen en kon hij de lunch niet naar de mannen brengen. Hij wilde naar de markt en zou later op de dag terugkeren naar huis.
"Ik kan de mannen vandaag geen lunch brengen, vraag of de buren dit willen doen", zei haar vader. Hazelnootje wilde zelf het eten brengen. "Geen denken aan, geen denken aan… zo zal je al mijn werkmannen wegjagen", zei de vader.
Hij benadrukte aan zijn vrouw dat zij onder geen enkele voorwaarde, Hazelnootje hiervoor op pad mocht sturen.
Hazelnootje was heel slim en praatte haar moeder om zodra haar vader was vertrokken. "Laat mij alsjeblieft gaan, ik ben ook maar een mens", zei ze met een poeslieve stem. Haar mama kon Hazelnootje niet op andere gedachten brengen. "Ik zal ze gewoon hun lunch brengen en dan kom ik heel snel terug. Ze zullen heus niet bang voor me zijn", zei Hazelnootje.

About the author

"Ik ben geboren in Gent en ik heb Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Gent gestudeerd. De opleiding Journalistiek heb ik afgerond. Schrijven en lezen doe ik heel graag in mijn vrije tijd. Ik heb bij een vertaalbureau gewerkt en ik schrijf ook af en toe artikels voor het weekblad Zaman Vandaag. Het schrijven van dit boek is een lang gekoesterde wens van mij geweest. Het is een originele creatie geworden."

Reviews

2014-11-04 15:12:52 | By: Sarah | Rating:
Heel leuke boekje!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ergens, heel lang geleden…

Author:

Saïda El Bajaj

Category:

Youth books

Number of pages:

72

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-05-2014

ISBN:

978-94-022-0821-4 / 9789402208214

Price:

€ 16,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)