Hollands Hemelse Hel

Eduard Thomas Eggink

Category: Society
  • (5)

€ 25,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Aan het einde van de portemonnee nog een stukje maand over? Teleurstelling op teleurstelling met solliciteren? Velen overkomt het. Aan de ene kant abnormale salarissen en bonussen. Aan de andere kant geen baan en geen geld. Ons hemels landje als hel. Het onderwijs en pensioen gaan achteruit. De politiek en overheid hebben geen visie en komen niet met oplossingen. Bovendien is één op de duizend Nederlanders ‘fout’ en saboteert de maatschappelijke machine. Dit boek draagt een visie uit en biedt een oplossing voor het onderwijs, het pensioen, het strafrecht, maar bovenal de werkloosheid. Hoe? Lees het en sta verbaasd.

From the book

Nederland is een prachtig en fascinerend land. Je bent hier verzorgd van de wieg tot het graf. Wetten, richtlijnen, rechtspraak en talloze organisaties, instellingen, instituten en belangenverenigingen lijken allemaal gemaakt om ons Nederlanders een goed leven te willen bezorgen. Dus waarom spreek ik van Hollands Hemelse Hel, want hoe hemels een hel ook is, het blijft een hel?
 
De clou zit in het woordje lijken. De genoemde instellingen lijken gemaakt om ons een goed leven te bezorgen, dat doen ze echter niet. Over het algemeen worden deze instellingen met goede intenties in het leven geroepen maar in de praktijk houden ze ons gevangen in een keurslijf van regels en voorwaarden waaruit bijna geen ontsnappen mogelijk is.
De regel is het belangrijkste, niet de mens. Hier is een voorbeeld op zijn plaats.
Het overlijden van een vader of moeder veroorzaakt leed. Iemand in de bijstand houdt aan het eind van zijn geld meestal een stuk maand over. Iemand in de bijstand, wiens vader aan het eind van een maand kwam te overlijden wilde natuurlijk op diens begrafenis zijn, maar hij moest dan een paar honderd kilometer met de trein reizen en het was eind van de maand, dus hij had geen geld meer. Ook had hij geen geld kunnen reserveren, voor zover dat al mogelijk zou zijn in de bijstand, want zijn vader overleed plotseling. Hij neemt ontdaan contact op met zijn gemeente en vraagt om wat hulp, desnoods bijzondere bijstand. Van de gemeente krijgt hij te horen dat deze kosten geacht worden te vallen onder de gewone kosten van levensonderhoud, ergo financiële hulp was niet mogelijk.
Zoals hier gaat het meestal, ook bij verzekeraars, je denkt dat je ergens voor verzekerd bent of ergens recht op hebt, maar door de detailvoorwaarden blijk je er net buiten te vallen. De persoon hierboven wordt in zijn persoonlijke hoogste nood in de steek gelaten en staat daar met lege handen. Met groot verdriet en schaamte moet hij ergens bedelen om naar de begrafenis van zijn vader te kunnen gaan. In bovenstaand voorbeeld heeft de gemeente zich ongetwijfeld keurig aan de regels en voorschriften gehouden, maar betrokkene zal de kilte van deze reactie nooit meer vergeten.

About the author

"Als middelste van dertien kinderen van een meubelmaker leerde ik wat armoede inhield. Na mijn studie HBS-B en actuariële wiskunde volgden achttien maanden als Wachtmeester der artillerie. In 1970 werd ik computerprogrammeur en later systeemanalist. In die gouden tijd van de automatisering leerde ik wat rijkdom inhield. Het verschil tussen armoede en rijkdom heeft mij sindsdien nooit meer losgelaten en ik beloofde mezelf ooit iets te doen aan de grote ongelijkheid in kansen en beloningen."

Reviews

2015-02-16 12:49:50 | By: Jeannet | Rating:
Fantastisch!!!! Sommige problemen heb ik ook ervaren.

2014-08-30 19:37:58 | By: Magda | Rating:
Ik ben zwaar onder de indruk, ik begon deel 3 met veel meer vragen dan antwoorden en heb door het hoofdstuk heen op alles een antwoord gekregen! Wat begon als scepsis is veranderd in enthousiasme!

2014-07-30 12:34:12 | By: Ronald | Rating:
Ik lees nooit een boek, maar deze wil ik toch echt lezen, het heeft mijn interesse gewekt.

2014-07-28 11:58:41 | By: Philomena | Rating:
Het is het eerste goeie boek wat ik in mijn hele leven heb gelezen. Kort maar krachtig, net zoals de schrijver zelf. Duidelijk en met verstand van zaken geschreven. Hier kan zelfs de politiek nog wat van leren. en dit zeg ik niet omdat het mijn broer is, waar ik altijd trots op ben geweest, maar gewoon omdat het zo is, en niet anders.

2014-06-19 20:33:51 | By: een fan | Rating:
Echt een aanrader!!! blijft je bij elk stuk pakken en intrigeren zodat je blijft lezen. een echt eye-opener. Je leest dingen waar je niet eerder stil bij hebt gestaan. maar ook heb je bij het lezen constant het gevoel dat de schrijven je begrijpt. Zo iemand zouden wij in de politiek moeten hebben dan hadden we een heel ander land !!!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hollands Hemelse Hel

Author:

Eduard Thomas Eggink

Category:

Society

Number of pages:

480

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-06-2014

ISBN:

978-94-0220-861-0 / 9789402208610

Price:

€ 25,49

Language

Dutch

Rating:

  • (5)