De koninklijke weg

Paul Kuijpers

Category: Novels

€ 20,75
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Quizmaster Kees Blom probeert zijn carrière een wending te geven. Als beginnend journalist wordt hij betrokken bij een kinderontvoeringszaak. Terwijl langzaam duidelijk wordt wat er is gebeurd, staat het leven van Kees op het punt van vernietiging. Hij wordt volledig teruggeworpen op zichzelf als hij zijn kinderen niet meer mag zien. Op de achtergrond speelt een zaak in Rusland waar het koningshuis bij betrokken is. Kees ziet hier een opvallende gelijkenis met de situatie waarin hij zelf beland is. De koninklijke weg is een harde, maar zinvolle wake-up call.

From the book

Aangekomen op het bureau brengen de agenten Kees naar een kleine kamer. Daar staat een tafel en drie stoelen. Op de tafel staat een computer. De agenten begeleiden Kees naar binnen en vragen of hij een kop koffie wil. Kees knikt even, terwijl hij in gedachten is: "Wat gebeurt hier? Waarom ben ik hier? Nemen ze deze zaak in Marokko zo hoog op? Laat de politie zich hier zo snel misleiden dat ze me direct vast zetten?" Een moment later heeft Kees een vies kopje automatenkoffie voor hem staan. Hij neemt een klein slokje, het is nog heet. Een rechercheur neemt plaats tegenover hem. Hij kijkt Kees even stil aan. Vervolgens begint hij te praten:
"Hallo meneer Blom. Mijn naam is Harry Jansen, ik ben rechercheur van de politie."
Kees onderbreekt Harry direct, terwijl hij de rechercheur daarbij strak aankijkt.
"Waarom ben ik hier?", vraagt hij.
"Het gaat hier om een mishandelingszaak meneer Blom", antwoordt Harry.
"Ik weet niet wat Imad allemaal verteld heeft. Ik heb hem nauwelijks aangeraakt daar in die kleine straat. Bovendien, hij trok me uit die bus. Waarom doen jullie dit?", reageert Kees op een felle manier.
Harry kijkt Kees verbaasd aan tijdens zijn relaas.
"Imad? Marokko? Heb je daar ook al problemen gehad? Luister Kees, er is aangifte tegen je gedaan door je vrouw", antwoordt de rechercheur vervolgens. 
Kees heeft zijn volgende vraag al in zijn hoofd. Hij wil de situatie van Sofie en Imad uitleggen. Wat was hem nu te verwijten? Ineens was het daar, de mokerslag in zijn hoofd. Kees is even stil.
"Mijn vrouw, Carolien?", mompelt hij vervolgens.

About the author

"Tijdens en na mijn scheiding ben ik met het feit geconfronteerd dat ik mijn dochters niet meer kon zien. Dit is veroorzaakt door een moeilijke scheiding gecombineerd met opvattingen binnen de rechtspraak en jeugdhulpverlening. Ik heb mijn ervaringen verwerkt in deze roman. Ik beschrijf hoe gemakkelijk je in een dergelijke situatie terecht kan komen, en waar je vervolgens mee te maken krijgt. Ik probeer betekenis te geven aan de opoffering die van mij gevraagd is."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De koninklijke weg

Author:

Paul Kuijpers

Category:

Novels

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-07-2014

ISBN:

978-94-0220-952-5 / 9789402209525

Price:

€ 20,75

Language

Dutch