Hoe zit het nu echt?

Annabelle Schouten

Category: Society
  • (1)

€ 12,50
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

Waarom kom je amper nog aan een vaste baan? Waarom moet je steeds meer inleveren? En waarom wordt er nog zo veel bezuinigd? Is die crisis dan nog niet voorbij? Je leven, je werk en de samenleving staan steeds meer onder druk. Ondertussen hoor je allerlei mooie verhaaltjes, zoals: ‘Het is je eigen keus.’ Of: ‘We moeten allemaal de broekriem aanhalen, want de economie moet groeien.’ Maar hoe zit het nu echt? Ontdek de ware aard van het systeem waar wij in leven, het kapitalisme. Samen met de twee hoofdpersonen: Thea, ontslagen thuiszorgmedewerkster en Anne-Fleur, baas van een elektronicamultinational.

Let op: de prijs van dit boek is exclusief verzendkosten.

From the book

Opgebrand. Overspannen. Oververmoeid. Zo’n 900.000 mensen in Nederland hebben hier last van, veelal als gevolg van hun werk. Het maakt niet veel meer uit wat voor werk je doet, op elke werkvloer staat een enorme druk om meer te produceren in minder tijd.

Anne-Fleur zegt: ‘Welnee! Mensen hebben gewoon moeite om hun tijd te managen. Ze doen te veel naast hun werk. Een veel groter probleem is de lage arbeidsproductiviteit in Nederland, vergeleken met de VS en Azië. Mensen werken hier veel te weinig.’
Thea vraagt aan mij: ‘Van welke planeet heb je haar gehaald?’ Dan zegt ze tegen Anne-Fleur: ‘Mijn collega’s en ik hebben ons altijd kapot gewerkt. Er is juist te veel werk en er zijn te weinig mensen. De druk was op een gegeven moment zo hoog dat een collega met een burn-out thuiszat.’

Stress ligt aan mensen zelf, zeggen ze. Het is iets wat mensen zichzelf aandoen, omdat ze te hoge eisen aan zichzelf stellen, te hoge verwachtingen hebben of gewoon een laag zelfbeeld hebben. Je moet zelf je grenzen stellen. Gewoon een kwestie van timemanagement. Wie ziek wordt of opgebrand raakt, heeft dat aan zichzelf te danken. Jezelf gezond houden valt immers onder je eigen verantwoordelijkheid. Aan te veel werk kan het niet liggen, want vergeleken bij andere landen is de arbeidsproductiviteit in Nederland beneden peil. Mensen werken niet hard genoeg. En dan al die kostbare tijd die verloren gaat door vakantiedagen en feestdagen!

Zijn wij met zijn allen zo gigantisch lui?

About the author

Reviews

2014-12-09 10:22:51 | By: Bart Plaatje | Rating:
Verhelderend, inspirerend en het maakt je boos. Waar Pikkety stopt komt Schouten net op stoom.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hoe zit het nu echt?

Author:

Annabelle Schouten

Category:

Society

Number of pages:

250

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-10-2014

ISBN:

978-94-0221-123-8 / 9789402211238

Price:

€ 12,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)