God en de wereld

Alfred ten Katen

Category: Religion

€ 24,85
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Als u Mozes zou geloven, zou u ook mij geloven, hij heeft immers over mij geschreven. Maar als u niet gelooft wat hij geschreven heeft, hoe zou u dan geloven wat ik zeg?" (Joh. 5:46-47)
Deze vraag van Jezus is in onze tijd actueler dan ooit. Veel Christenen hebben onder druk van de seculiere wetenschap, media en onderwijs de Bijbel afgewezen als het geschiedenisboek van het universum – en daarmee Jezus en Mozes. Dan moeten de verklaringen van de seculiere wetenschap over het ontstaan van het universum écht veel beter zijn. Maar zijn die dat wel? Alfred ten Katen zoekt het uit!

From the book

Opvallend: enerzijds geloven atheïsten dus dat zij het product zijn van chaos en toeval – anderzijds vertrouwen zij erop dat hun geheugen en zintuigen goed werken. Als ik serieus zou denken dat mijn hersenen het product waren van 3.5 miljard jaar lange stuurloze chaos – en mijn hersenen dus feitelijk niets meer zijn dan een verzameling elektronen die toevallig, zonder reden of doel bij elkaar gekomen zijn – zou ik er toch nauwelijks op kunnen vertrouwen dat ze goed werken .

Kan een Christen vertrouwen dat z'n zintuigen goed werken? Jazeker, want een Christen beweert niet het product te zijn van 3.5 miljard jaar stuurloze chaos en toeval – maar hij weet dat hij geschapen is in het beeld van God: "… [Hij] zei: 'Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt'." (Genesis 1:26)

Logicawetten:
Wij mogen op God lijken en Hij heeft ons gemaakt – zodat wij mogen verwachten dat onze organen en zintuigen goed werken! Onze God is namelijk ook een logische God … "Hij (God) is immers geen mens dat Hij van Zijn besluiten terug zou komen" (1 Sam. 15:29)
"God is geen mens dat Hij zijn woord zou breken of terug zou komen op Zijn besluit. Zou Hij beloven en niet vervullen, Zijn woord geven en het niet gestand doen?" (Num. 23:19)

Atheïsten gaan er prat op in niets te geloven buiten het 'zichtbare universum'. Dan hebben ze toch echt een probleem – ze kunnen dan namelijk niet geloven in de logicawetten! Een atheïst – die beweert in niets te geloven buiten het 'zichtbare universum' – kan, als hij consequent wil zijn, dus noch in de logicawetten geloven noch verklaren waar ze vandaan komen.

About the author

"Ik ben literatuurwetenschapper en hanteer de logicawetten – iets is waar, of niet. Dus, als Jezus was wie Hij zei dat Hij was, zou Hij alles moeten weten over de Schepping. Wist Hij dat niet, zou hij een ordinaire leugenaar zijn. Tijdens mijn werk voor het Genesis Instituut heb ik echter al gauw één ding geleerd: iedereen gelooft... maar geloof in God hoeft niet blind te zijn. Ga met me mee op reis – en kijk!"

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

God en de wereld

Author:

Alfred ten Katen

Category:

Religion

Number of pages:

470

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-10-2014

ISBN:

978-94-0221-203-7 / 9789402212037

Price:

€ 24,85

Language

Dutch