Meedogenloos

Nico Hoek

Categorie: Thrillers
  • (1)

€ 19,35
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het leven van Sanne Vergeer komt in een onaangename stroomversnelling als haar man Karel volslagen onverwacht aankondigt te willen scheiden. Noodgedwongen moet ze verhuizen en zich een nieuw leven als single aanmeten. Sanne werkt in Leiden als huisarts binnen een artsenpraktijk waar de afgelopen tijd patiënten van haar onder verdachte omstandigheden overlijden. Samen met haar collega Wim van den Berg gaan ze op onderzoek uit en stuiten op meedogenloze praktijken.

Uit het boek

Thea keek op en zei: ‘Mijn föhn.’
‘Wat is er met je föhn?’
‘Die hing vanmorgen aan de waslijn. En de HDMI-kabel lag vanmorgen in de oven.’
Sanne vroeg zich koortsachtig af wat een HDMI-kabel was.
‘En vannacht zei de stem in mijn hoofd dat alle mensen in de straat mij afluisteren via mijn mobieltje. Maar daar heb ik maatregelen tegen getroffen: ik heb het mobieltje in de vriezer gelegd, daar kunnen de stralen niet doorheen komen.’
‘Thea, slik jij je medicatie nog?’
‘Nee, natuurlijk niet’, lachte Thea, die nu iets op het plafond leek te zien.
‘Die maken je gek en je gaat er van in je broek plassen’, giechelde ze.
Het leek Sanne duidelijk dat er niets anders opzat dan de crisisdienst te bellen; een opname leek onvermijdelijk. Thea staarde nog steeds naar het plafond en prevelde zachtjes. Sanne pakte haar smartpone en belde de crisisdienst die toezegde binnen een half uur ter plaatste te zijn.
‘Nee!’, schreeuwde Thea het plots uit. ‘Ze gaan daar mijn nieren eruit snijden, en mijn lever en mijn hart, en die gaan ze verkopen aan de KGB.’
Thea vloog van de bank en pakte een vaas die ze richting Sanne gooide. Op enkele centimeters miste deze zijn doel. Een ogenblik lang zat Sanne als versteend. Het leek alsof ze al haar controle over haar ledematen was verloren. Het voelde aan alsof ze verlamd was van schrik. Toen herpakte ze zichzelf razendsnel en riep:
‘Thea, kijk mij eens aan! Ik ben het, dokter Vergeer, en niemand wil jou kwaad doen. Kijk me eens aan!’
Maar Thea leek al te ver heen, Sanne kon niet meer tot haar doordringen. Thea rende naar de voordeur en probeerde het veiligheidskettinkje los te maken.

Over de auteur

"Ik ben in 1968 geboren in Katwijk aan zee. Ik werk mijn leven lang al in de gezondheidszorg. De laatste jaren werk ik als sociotherapeut in de psychiatrie. Na 'Winternacht' is dit het tweede boek wat van mij op de markt verschijnt. Het schrijven  is voor mij een creatieve uitlaatklep en ik hoop dan ook van harte dat mijn bron van inspiratie nog vele jaren aanwezig zal blijven."

Reviews

2016-06-07 20:28:04 | Door: Marja de Bruin | Waardering:
Ik heb winternacht in een adem uitgelezen. Ik moet zeggen wat een denderende thriller. Het leek wel alsof ik een film aan me voorbij zag trekken! Ik ga zijn eerste boek winternacht ook zeker lezen!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Meedogenloos

Auteur:

Nico Hoek

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

216

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

21-11-2014

ISBN:

978-94-0221-215-0 / 9789402212150

Vaste prijs:

€ 19,35

Waardering:

  • (1)