Dagboek van een suïcidale vrouw

Ingrid van Hemert

Category: Biographies

€ 18,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"In dit (dag)boek leest u mijn verhaal over hoe mijn dagen eruitzien voor mijn zelfmoord/euthanasie. Wat ik denk, hoe ik me erop voorbereid en wat ik moet regelen voor onder meer mijn huisraad, twee honden, overlijdensverzekering en mijn uitvaart voor ik mijn laatste adem uitblaas. Mijn plan is het netjes te doen, zodat ik niet veel leed en ongemak achterlaat. Dit is een verhaal dat voor sommigen misschien zwaar is om te lezen, omdat zij naasten hebben verloren aan zelfmoord of naasten hebben die ook gebukt gaan onder psychische stoornissen. Voor andere mensen kan dit juist het tegendeel bewerkstelligen; zij vinden begrip en vrede in mijn verhaal."


From the book

Zondag 6 april 2014
Vandaag heb ik bijna alles van mijn Facebookaccount gehaald. Er staan nog enkel een paar liedjes en een paar gedichtjes. De rest is echt weg. Het was een tijdrovende klus. Misschien was een ander account aanmaken beter en gemakkelijker geweest. Maar voor mijn gevoel heb ik niets meer te delen.

Dinsdag 8 april 2014
Vanavond ga ik op visite bij Diana. Ik heb met haar over mijn plannen gesproken en gevraagd of ik haar dochter gelukkig kan maken met wat huishoudelijke artikelen die ik niet meer nodig zal hebben. Ik heb Diana beloofd dat ze mijn laptop krijgt. Die ga ik voor haar in orde maken als ik vrij ben van mijn werk.
Ze zegt: "Mocht je ondanks je plannen een reden vinden om toch terug te komen, dan is hier voor jou tijdelijk een plaats om te verblijven."
Ik zeg tegen haar: "Ik neem een enkele reis, dus mocht ik echt terug willen komen, dan zal ik daar veel moeite voor moeten doen."
Later als ik naar huis rijd, komt de volgende gedachte in mijn hoofd die ik niet meer met haar gedeeld heb: Als ik een reden heb om terug te komen, dan heb ik ook een reden om niet te gaan, maar die reden zie ik niet!

Zaterdag 12 april 2014
Continu die gedachten, denken aan wat ik wil.
De paar laatste dagen waren weer erg zwaar voor mij. Ik heb veel gehuild en nagedacht en slecht geslapen. Steeds weer die nachtmerries die mij teisteren.

About the author

"Vijfenveertig jaar en levensmoe, ga ik op zoek naar een manier om daar een einde aan te maken. Een zoektocht die moeilijk wordt gemaakt door de maatschappij en vrienden om mij heen. Ondanks hun verdriet steunen ze mij in mijn zoektocht om mijn leven te beëindigen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dagboek van een suïcidale vrouw

Author:

Ingrid van Hemert

Category:

Biographies

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-03-2015

ISBN:

978-94-022-1387-4 / 9789402213874

Price:

€ 18,55

Language

Dutch