Clubiconen

Leon Voskamp

Category: Sports and Games
  • (1)

€ 18,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Profvoetballers met clubliefde zijn er vrijwel niet meer. Spelers zijn met hun loopbaan bezig en wisselen regelmatig van werkgever. Maar iedere club heeft ze toch: clubiconen. Mensen met liefde voor de club die ook nooit meer zal verdwijnen. In Clubiconen komt een aantal van hen aan het woord. Zeventien iconen van clubs uit de Jupiler League doen hun verhaal, maar ook vier van clubs die vanwege een faillissement niet meer in de eerste divisie uitkomen.

From the book

Eugène Hanssen (9 januari 1959) houdt van Roda JC. Hij ging als kind al kijken naar zijn helden op het veld en speelde uiteindelijk zelf zo’n 500 wedstrijden in het eerste elftal. Ook na zijn vertrek als voetballer in Kerkrade bleef hij de club op de voet volgen. Met het seizoen 2013/2014 als absoluut dieptepunt. "Ik had niet meer het gevoel dat ik thuis kwam."

In 2014 was degradatie voor Roda JC een feit. Voor Hanssen en vele andere fans van Roda JC een erg moeilijk moment. Hanssen is nog steeds emotioneel als hij over het rampseizoen praat. Een jaar waarin vooral toenmalige commercieel directeur Marcel van den Bunder en technisch manager Leon Vlemmings het moesten ontgelden. "Er zijn dat seizoen zoveel dingen gebeurd. Er stonden na een wedstrijd bijvoorbeeld een paar honderd supporters buiten. Geloof maar dat er velen Van den Bunder op z’n bek wilden slaan. Ik ben naar buiten gegaan om met die jongens te praten. Van den Bunder was alleen maar bezig met het beleid, waarin onder andere veel mensen hun baan gingen verliezen. Hij wist helemaal niet hoe de mensen hier in Zuid-Limburg in elkaar steken. Dat deed pijn. Ik heb Van den Bunder en Vlemmings vanuit mijn hart gezegd dat ze beter konden vertrekken."

About the author

"Ik ben geboren in 1982 in Delft en woonachtig in Oss. Het profvoetbal in Nederland volg ik op de voet. In dit boek richt ik me op de Jupiler League, in mijn ogen een heel leuke competitie. In 2012 hielp ik als auteur mee aan het boek 20 jaar betaald voetbal in Oss - van ons allemaal. Ik werk bij De Winter media groep en schrijf daar onder andere voor de website www.kliksport.nl."

Reviews

2015-02-26 07:18:34 | By: Ronald Jager | Rating:
Het boekje Clubiconen besteld, afgelopen dinsdag per post ontvangen en met veel plezier gelezen. Leuk om al die namen nog weer eens tegen te komen, feest der herkenning. Bedankt Leon Voskamp. Enige kleine aanmerking: zorg voor een inhoudsopgave.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Clubiconen

Author:

Leon Voskamp

Category:

Sports and Games

Number of pages:

160

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-02-2015

ISBN:

978-94-022-1469-7 / 9789402214697

Price:

€ 18,65

Language

Dutch

Rating:

  • (1)