Een Tekenbeet, Een Dwarslaesie, Een Lovestory

Bert Eikendal

Category: Biographies
  • (3)

€ 18,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat kunnen de verwoestende gevolgen zijn van een tekenbeet? Wat doet een dwarslaesie fysiek en emotioneel met jezelf, je relatie en je omgeving? In 2006 veranderde het leven van Bert Eikendal en zijn echtgenote Ria ingrijpend. Bert beschrijft, aangevuld met bijdragen van Ria, alle facetten gedurende deze periode met diverse flashbacks. Hij geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot. Bovenal wil hij met zijn informatie eerlijk zijn over en naar zichzelf. Ria blijkt een sterke vrouw. Niet alleen probeert zij er altijd voor Bert te zijn, maar ook heeft zij sinds 2004 te dealen met haar eigen ziekte Chronische Lymfatische Leukemie.

From the book

Eén van de inzichten is dat dit ziekteproces mij niet zomaar overkomt! Het valt mij toe. Niets is zonder reden. Dit proces geeft betekenis aan het, niet aan te duiden, voorgevoel, onbewust en onbestemd, dat ik in mijn leven altijd al met mij heb meegedragen. Ik doe iets niet goed maar wat dat is, is mij tot nu toe nooit helder geworden. Deze ‘boodschappen’ zullen mij wel helpen om dichter bij mijn kern te komen, bij mijn diepste zelf. Dit proces zal mij moeten leren om mijzelf voortaan te laten zien zoals ik écht ben. Om allereerst en vooral eerlijk te zijn naar mijzelf om vervolgens dat ook te laten zien aan anderen en uit te stralen naar anderen. Over wie ik ben en wat ik voel en dat ook oprecht te uiten. De les voor mijzelf is om mij niet langer voor de goede lieve vrede stil te houden maar te gáán voor dátgene wat voor mij echt van waarde is. Het tijdperk van ingehouden aanpassing, het kind in mij, is voorbij. De 'voorzetjes' die Wim Bosch tijdens de spirituele trainingen in de afgelopen jaren voorzichtig had geopperd (en die bij mij nog niet eerder waren ingedaald, ik begreep ze niet) ga ik nu in het ziekenhuis 'inkoppen' en vallen als puzzelstukjes op zijn plaats. Op het moment dat ik dit alles besef huil ik, huil ik en huil ik, recht vanuit mijn hart, omdat er kennelijk een stukje heling in mijzelf plaatsvindt in deze nacht. Ik krijg (in)zicht op mijn eigen waarheid. Ik ontdek een stukje van 'het spirituele in mijzelf'. Het is een bevrijdende ontdekking die mij rust geeft die nacht en de hectische en onzekere tijd die zal volgen. De volgende ochtend deel ik mijn ervaringen samen met Ria met veel tranen. Het brengt vreemd genoeg maar wonderwel rust. In de loop van mijn verblijf in het ziekenhuis zien de artsen en de verpleging die rust ook en zij verbazen zich erover dat ik helemaal niet boos ben over alles wat mij en ook Ria overkomt.

About the author

"Op 19 juli 1951 ben ik geboren in Haarlem. Al 22 jaar is Ria mijn echtgenote. Uit ons eerste huwelijk hebben we allebei twee kinderen. Na de opleiding HBO- Personeelswerk werkte ik altijd als personeelsadviseur. Schrijverservaring heb ik niet. Gepassioneerd kon ik altijd wél structuur aanbrengen in 'puinhopen' van velerlei aard. Die behoefte kreeg ik nadat ik verlamd raakte. Met steun van een kennis en Ria heb ik mijn warboel aan levenservaringen opgeschreven."

Reviews

2017-04-26 03:33:18 | By: Helma Gehéniau | Rating:
Hoe een mooi leven geheel kan veranderen in een bijna geheel-van-anderen-afhankelijk verblijf op aarde, wordt in dit eerlijk geschreven boek duidelijk. Grote bewondering voor Bert Eikendal, maar ook voor zijn vrouw Ria, die zoveel langdurige ellende op een positieve manier in hun leven hebben verwerkt. Hier komt de uitdrukking " een ongeluk zit in een klein hoekje" van pas. De gevolgen voor Bert Eikendal van een tekenbeet zijn bijna ondraaglijk, maar vechtlust en optimisme hebben gewonnen. Een voorbeeld hopelijk voor velen.

2017-04-25 14:20:15 | By: Helma Gehéniau | Rating:
Dit verslag in boekvorm geeft een diepe inkijk in het veranderde leven van Bert Eikendal, maar ook van dat van zijn vrouw Ria. Het is bewonderenswaardig hoe hij zich lichamelijk en geestelijk weet te handhaven in zijn bijna totale afhankelijkheid van o.m. zijn vrouw Ria. De strijd die hij leverde en nog steeds levert kan een voorbeeld zijn voor anderen die zo ernstig getroffen zijn door een dwarslesie - in dit geval - een "gewone" tekenbeet. Bravo Bert en Ria.

2015-02-24 17:14:34 | By: Bas Langeveld | Rating:
Inspirerend verhaal waarbij je je kans identificeren met Bert zijn "alledaagse gedachtes en hij je meeneemt in hoe het is om te leven met een dwarslaesie en alle bijkomende ongemakken. Daarnaast geeft hij een inspirerend inzicht in de manier hoe hij mentaal hetgeen hij meemaakt weet om te buigen naar iets positiefs. Iedereen kan hier iets ter lering uittrekken.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Tekenbeet, Een Dwarslaesie, Een Lovestory

Author:

Bert Eikendal

Category:

Biographies

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-02-2015

ISBN:

978-94-022-1484-0 / 9789402214840

Price:

€ 18,65

Language

Dutch

Rating:

  • (3)