Schat, wat ruik je lekker!

Rudolf Hunnik

Category: Health

€ 13,00
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

"Schat, wat ruik je lekker!" is een gids voor de man die zich goed wil verzorgen. Geen uitgebreide beschrijvingen over trendy consumentenproducten of lichamelijke ongemakken, maar een boekje met basisinformatie. Een verzorgingsgids langs alle delen van je lichaam, zodat je je lekker en sterk zult voelen. Onderwerpen als het verzorgen van de huid, de juiste manier van scheren, je fysieke conditie en zelfs je edele delen, worden in Schat, wat ruik je lekker" uitvoerig en duidelijk behandeld. Een onmisbaar boek voor elke man.

From the book

Het gezicht In elke winkel op het gebied van gezichtsverzorging zie je ze liggen: huidverzor-gingsproducten voor mannen. Crèmes voor de dagelijkse verzorging, gels voor vóór en na het scheren, en anti-rimpelcrèmes. Maar worden ze ook gebruikt? Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse mannen van 15 jaar en ouder wat op zijn gezicht smeert. Oudere mannen, en mannen die niet hebben doorgeleerd, gebruiken alleen water en zeep. Dat is toch wel erg weinig! Kijken mannen dan niet genoeg in de spiegel? Nee, dat klopt weer niet: de meeste mannen gebruiken de spiegel om te kijken hoe ze zich moeten scheren en hoe hun haar zit. Veel mannen vinden dat het wel goed zit met hun gezicht en dat idee is niet onterecht. Een mannenhuid is dikker dan die van de vrouw. Krijgen ze rimpels dan is dat pas na hun veertigste en dan beperkt dit zich meestal tot het gebied rond de ogen: kraaienpootjes. Ook rimpels op de wangen verschijnen later dan bij vrouwen, omdat mannen zich scheren en zo hun huid steviger maken. Bij het scheren worden er haartjes afgehaald en min of meer ook een dun laagje van de huid: een peeling. Dode huidcellen en talgresten worden daarmee weggehaald, waardoor de huid zich telkens kan vernieuwen. Een man met rimpels op zijn bovenlip zie je daarom weinig. Sorry dames.

About the author

"Al jarenlang schrijf ik met veel plezier over kunst en cultuur, maar ik heb ook het nodige geschreven over (zorg)vaderschap en de beeldvorming van vaders. Naast mijn werk als journalist en coach zorg ik samen met mijn vrouw voor onze twee kinderen. Schat, wat ruik je lekker! heb ik speciaal geschreven om mannen een plezier te doen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Schat, wat ruik je lekker!

Author:

Rudolf Hunnik

Category:

Health

Number of pages:

112

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-01-2009

ISBN:

978-90-883-4673-6 / 9789088346736

Price:

€ 13,00

Language

Dutch