Oranje Gekte

Alain Manders, Frank Post & Wouter Bakelaar

Category: Sports and Games

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We ontkomen er niet aan: doen onze oranje leeuwen weer mee aan een EK of WK, dan heerst er nationale hysterie! Tijdens deze weken is Nederland één, staan de kinderen prullaria te verzamelen bij de supermarkt om de hoek en worden de straten omgetoverd tot een oranje leeuwenhol. Maar vooral wordt er massaal gekeken naar… óns voetbalteam! Alle rariteiten, festiviteiten, grappige weetjes en feiten staan opgeschreven in dit oranjegekleurde boekje. Pas op dat je bij het lezen niet oranje aanloopt of verdrinkt in deze bruisende gekte!

From the book

We ontkomen er niet aan: doet Oranje weer mee op een groot toernooi, komen de grote winkelketens direct met mooie acties op de markt. Soms nuttig, soms puur korting maar vaak zijn de acties ludiek.
En of je het nu wilt of niet, vroeg of laat merk je dat je dat pluizenbeestje toch wel heel graag op je hoedenplank van de auto wilt hebben… en wat te denken van dat jurkje, oe-la-la! Zelf merkte ik het afgelopen WK erg goed. Meedoen met die gekte wilde ik niet, wat een onzin. Echter, voor ik er erg in had, heb ik mijn hele woning volgehangen met hamsterknuffels?!
Enkele van de meest bekende acties zijn natuurlijk die van de grootste supermarkten van Nederland. Een tsunami van Wuppies en Hup Holland Hamsters overspoelden twee toernooien lang het land als een regelrechte plaag. Aan elke deur, in elke auto, nee sterker, in elke hoek van elk huis kon je Wuppies terugvinden. Geen gein: zelfs jaren later kom ik zo nu en dan een pluizenbolletje tegen, al dan niet gemolesteerd door een van de katten.
Eén actie heb ik nog altijd niet kunnen verwerken… Het Juichpak. Een Oranje onesie. Zo gek het nog kan, je gezicht gekleurd, een indianentooi op je hoofd en een trommel op je buik en twee blikken bier aan weerszijden van je hoofd gebonden om te vieren dat Oranje weer scoort, maar een juichpak…

About the author

"Aangenaam, wij zijn Alain, Frank en Wouter en met dit boek geven wij jou een plek aan het veld! Met een combinatie van historische journalistiek, humor en een enthousiasme om van te juichen, hebben wij een bundel geschreven om altijd mee te scoren. Normaal kunnen we elkaar maar nét uitstaan, maar zodra Oranje speelt, springen we elkaar in de armen. En juist die emotie, die iedereen zal herkennen, hebben wij gecombineerd met de mooiste feiten omtrent Oranje."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Oranje Gekte

Author:

Alain Manders, Frank Post & Wouter Bakelaar

Category:

Sports and Games

Number of pages:

70

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-09-2015

ISBN:

978-94-0221-980-7 / 9789402219807

Price:

€ 14,45

Language

Dutch