Die verdomde hond… heet depressie

Wil Hebink

Category: Biographies
  • (14)

€ 16,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Die verdomde hond geeft een duidelijk beeld van een onbegrepen ziekte, een depressie. Het is een ziekte waarvoor patiënten zich vaak schamen en waar een sluier op rust. In dit boek zal menig patiënt zich herkennen en misschien door de boodschap die er in wordt gebracht, eerder gerichte hulp gaan zoeken. Ook is het bedoeld voor mensen die in de directe omgeving met een ‘zieke’ te maken hebben. De handvatten die worden gegeven, zijn voor zowel de zieke als hun nabije omgeving. En misschien net dat kleine extra hulpstukje om een depressie te kunnen bestrijden.

From the book

De temperatuur van het water in het zwembad omsluit mijn lichaam en voelt bijna sensueel aan. Deze temperatuur schept een zalig soort loomheid en roept op bijna begeerlijke wijze op tot meer.
Ik ben op vakantie op Cyprus waar ik met volle teugen geniet en mij waan in een aards paradijs.
Genieten, het lijkt voor de hand liggend op zo’n prachtige plek, maar terugdenkend in de tijd heeft genieten voor mij inmiddels een heel andere intensiteit gekregen.
Mijn jongste zus Martha heeft mij meegenomen naar dit fantastische oord.
We zitten in Paphos op het eiland Cyprus, in een mooi hotel aan de immer ruisende branding waar het heerlijk toeven is.
‘Acht dagen lang zon, zee en zuipen’, grap ik steeds, dit omdat wij niet echt van die sportieve typjes zijn die er dag en nacht op uit trekken om de omgeving te verkennen. We zijn meer van het luie vakantiegedoe want heel simpel denken wij dat vakantie voor luieren is bedoeld.
Ik heb naar deze vakantie uitgekeken, de dagen afgeteld en er naar toegeleefd.
Ja, zoals menigeen die op vakantie gaat, zou je zeggen, maar zo gewoon is dit niet, al lijkt dit aannemelijk.
Mijn ervaring is dat ook mooie zomers donker en dodelijk koud kunnen zijn.

About the author

"In 2012 werd ik plots overvallen door een depressie. De strijd die ik heb moeten voeren om de depressie te overwinnen, wil ik delen met lotgenoten en hun omgeving. Mensen met een depressie stuiten maar al te vaak op een wereld van onbegrip. Dit deed mij besluiten om een boek te schrijven, mede om meer helderheid te scheppen naar de buitenwereld toe. En een beeld te schetsen van hoe een patiënt moet vechten om deze ziekte te overwinnen."

Reviews

2020-04-25 14:42:11 | By: Ron Choojaichery Termaten | Rating:
Het boek over het ondergaan en het beleven van depressies is een waardevol boek. Niet alleen de tools maar ook het beschrijven van de belevenis geeft een zeer duidelijk beeld. Op klare wijze met een vleugje humor word je meegezogen in het leven van Wil Hebink waarin ze vanaf het begin een hele goede beschrijving geeft wat er allemaal gebeurt in je hoofd. Ik heb zelf PTSS gehad en alles is herkenbaar met betrekking tot een Depressie. Het is erg fijn dat er zulke boeken op de markt verschijnen. Het geeft erkenning aan een slopende ziekte en ook steun om er proberen uit te komen. Bedankt, Wil, voor het mooie boek en mocht je ooit nog een boek schrijven hou ik me aanbevolen!

2019-09-21 16:13:41 | By: Wies Moes | Rating:
Het boek heb ik in een adem uitgelezen. Zo herkenbaar en nog leuk geschreven ook. Humor is nog steeds het beste medicijn. Ga vooral door met schrijven.

2016-08-26 13:49:11 | By: Susan | Rating:
Ik heb dit boek gekregen van mijn beste vriendin op het moment dat mijn opa overleden was en ik al herstellende was van mijn depressie. Het heeft me erg goed gedaan om jouw ervaringen te lezen Wil. Ik kon er veel herkenbaarheid in vinden en ook jouw nuchterheid sprak me erg aan. Je hebt geweldig omschreven. Voor mij was het een goed moment om te lezen, omdat ik vooral zag welke stappen ik al gemaakt heb en hoe veel beter ik mij nu voel. Dank je wel

2016-07-03 13:03:16 | By: Kelly vd Hoven | Rating:
Wat een geweldig boek! Alles is zo herkenbaar! Een echte aanrader voor iedereen met een depressie / die te maken heeft met iemand die een depressie heeft. Het boek was hier in een avond uitgelezen. Leest lekker door en is ondanks het zware onderwerp gewoon leuk en makkelijk te lezen.

2016-06-12 08:30:10 | By: Margret | Rating:
Verrast. Hoe je een pittig onderwerp met veel gevoel en mooie dosis humor kunt beschrijven.Schrijfster verteld openhartig over depressie en wat dit met je doet.

2016-03-09 12:06:22 | By: Ria | Rating:
Heel mooi verwoord! een boek met een lach en een traan door dit boek wordt je je bewust wat depressies met je kunnen doen en dat dit onderwerp te weinig aandacht heeft gekregen. Een echte aanrader voor een ieder die hier bekend of onbekend mee is!

2016-03-06 21:20:10 | By: Annemieke | Rating:
een mooi boek over een (te) weinig besproken onrderwerp. Wil heeft over deze periode in haar leven boeiend vertelt. Door het afwisselen in toen-en-nu beleef je haar ups & downs mee alsof je over haar schouder meekijkt

2016-01-27 16:58:40 | By: Bas & Nils | Rating:
Goed geschreven boek die zeker het lezen waard is. Niet alleen het verhaal is goed maar ook de kennis die je op doet over de ziekte en wat iemand door moet maken.

2015-10-13 22:47:59 | By: Nicole van Domburg | Rating:
Wat zo bijzonder is, is het feit dat Wil door het hele boek heen, volledig haarzelf is gebleven. Dat maakt het erg toegankelijk voor de lezer. Tevens is het boek voorzien van de nodige informatie waardoor men niet in de kou blijft staan. Een echte aanrader voor degenen die hebben te kampen met een depressie of hier meer over willen weten.

2015-10-03 20:50:57 | By: Petra Hogebrug | Rating:
WoW!!!! Geen woorden voor Wil! Geweldig geschreven, begrijpbaar voor iedereen, zeker een aanrader voor ieder met een depressie maar vooral voor diegene in hun omgeving. In 1 ruk uitgelezen! ???????? alles zit erin qua emotie!

2015-10-02 12:25:08 | By: Roelande van Wageningen | Rating:
Ik dacht altijd dat depressief zijn en een depressie hebben hetzelfde was. Maar mijn ogen zijn opengegaan door dit boek van Wil en ik kijk er nu heel anders tegenaan. Ook dat Anthonie Kamerling en Joost Zwagerman (Om er twee te noemen) ernstig geleden moeten hebben onder hun depressie. Wil beeldde het uit als een grote zwarte hond die haar besprong en omver liep. De titel is geweldig gekozen. Het boek leest vlot weg en er is ook plaats voor een lach. Een aanrader voor mensen die lijden onder een depressie of zo iemand in hun omgeving hebben.

2015-10-02 13:33:12 | By: Annet hogebrug | Rating:
Als je in dit boek begint,lees je het in een keer uit.Herkenbaar , en het zal je helpen om een ander beter te begrijpen. Het is heel goed dat er nu een boek is dat op zo'n manier is geschreven. Herkenning en tips .

2015-10-01 12:18:23 | By: adrie | Rating:
een geweldig boek kippenvel en heel herkenbaar kon niet stoppen met lezen compliment voor willetje

2015-09-30 22:42:47 | By: Arno Pors | Rating:
Het heeft even geduurd, maar het was het wachten waard hoor! Heel mooi geschreven! Toch een zwaar onderwerp, maar niet zo heel zwaar gebracht en met een dosis humor die we van Wil Hebink gewend zijn. Heftig om te lezen hoe een depressie het leven van iemand die me heel dierbaar is heeft (en nog steeds) beïnvloed. Maar ik vind het onwijs goed van je dat je jouw verhaal met de wereld hebt durven delen. Ben trots op je Wil!??Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Die verdomde hond… heet depressie

Author:

Wil Hebink

Category:

Biographies

Number of pages:

108

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-09-2015

ISBN:

978-94-022-1981-4 / 9789402219814

Price:

€ 16,65

Language

Dutch

Rating:

  • (14)