Cover voorkant
Depressie als beste vriend
Depressie als beste vriend

Depressie als beste vriend

Nicole Honneff


€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen is wel eens somber. Maar wat als je dagelijks met die somberheid opstaat? Dan heb je verkering met een depressie en daar word je niet vrolijk van. Dat moet aangepakt worden. Toch? Nicole Honneff beweert het tegenovergestelde. Ze zegt: "Omarm je depressie, wentel je in dat zwarte gat en graaf het nog dieper uit!" Geheel in de stijl van de provocatieve therapie zet ze in dit zelfhulpboek de voordelen van een depressie op een rijtje en legt ze uit hoe je er een kunt ontwikkelen. Ze introduceert humor in de psychologie en weet op speelse wijze informatie en adviezen over depressie te geven. Tegelijkertijd daagt ze de lezer uit te lachen om zijn gedachten en gedrag en met zijn eigen leed te ‘spelen’. Totdat hij er genoeg van krijgt en zijn depressie vaarwel zegt.

From the book

Je zit in de put, je bent lusteloos en somber. Al schijnt de zon, jij ziet het niet en ook de vogels fluiten niet meer voor jou. Een nieuwe dag is voor jou één dag teveel.

Mooi, je bent eindelijk een realist geworden. Je hebt helemaal gelijk, het leven is loodzwaar. Zet de televisie of computer aan, sla de krant open en berichten over geweld, de crisis, honger en misbruik dringen zich aan je op. Er valt gewoonweg niks te lachen, toch? En dan hebben we het nog niet eens over je directe omgeving zoals: een ruzie met je partner, buren of je baas, geldproblemen, gezondheidsklachten, je kind of hond die niet wil luisteren en algehele hufterigheid alom of gewoon … die eeuwige eenzaamheid.

Het leven is loodzwaar, ach, dat had ik al gezegd? Een van de geneugten van een depressie is een slechte concentratie; je kunt jezelf eindeloos blijven herhalen.
    Het leven is een beproeving, één lange hordeloop! Je dacht dat je de enige was die er zo over dacht? Nee, hoor. Uiteraard is er een groep mensen met te weinig verstandelijke vermogens om over de ellende die ‘leven’ heet, na te denken. Er zijn ook mensen die hun verstand niet willen gebruiken (ontkenners, optimisten en volgelingen van goeroes) en natuurlijk is er een heel klein clubje geluksvogels. Het overige deel van de mensheid weet, diep in zijn hart, dat het leven ploeteren is en ... dan ga je dood.
    Geen vrolijke gedachte? Nee, maar wel een realistische. Bovendien, dit boekje heeft niet voor niks als ondertitel: Hoe je jezelf de put in kunt praten. Dus sombere gedachten worden niet geschuwd, ze worden met tromgeroffel onthaald.
 
Nu denk je als rechtgeaarde Nederlander misschien: sombere gedachten, wat heb ik daar nu aan? Nou ... zekerheid? Jij, als realist, weet zeker dat je geen kat in de zak koopt. Jij bent iemand die zich op het ergste heeft voorbereid en dan kan het alleen nog maar meevallen.

About the author

"Ik ben sinds 2001 als GZ- en Eerstelijnspsycholoog werkzaam in mijn eigen praktijk in Oss. Gedurende mijn loopbaan kwam ik in aanraking met de provocatieve therapie. Ik raakte ervan overtuigd dat humor een helend en relativerend effect kan hebben. Vanaf dat moment introduceerde ik in mijn werk met cliënten de lach. Hierbij  komt mijn ervaring met toneelspelen en schrijven goed van pas. Ik heb slechts een waarschuwing voor de lezer: Dit boek is niet geschikt voor mensen zonder humor."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Depressie als beste vriend

Author:

Nicole Honneff

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

72

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-10-2015

ISBN:

978-94-022-2084-1 / 9789402220841

Price:

€ 16,99

Language

Dutch