Cover voorkant
O ja, zo doe je dat!  - Tips en trucs voor in je fototas
O ja, zo doe je dat!  - Tips en trucs voor in je fototas

O ja, zo doe je dat! - Tips en trucs voor in je fototas

Dick Jeukens

Category: Picture books
  • (1)

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Veel amateurfotografen hebben moeite met het onthouden van alle tips en trucs die bij het maken van een foto van pas kunnen komen. Hoe zit het nu precies met de lichtmeting? Waar moet ik op scherpstellen? Waar moet ik rekening mee houden als ik bezig ben met macrofotografie? De antwoorden op deze vragen vind je terug in dit handige boek. Ook hele specifieke toepassingen, zoals het fotograferen van rook of onweer, staan in dit boekje beschreven. Kortom: tips en trucs voor fotograferen vind je in O ja, zo doe je dat! Een handig geheugensteuntje dus. Ook praktisch is de grijskaart op de achterkant zodat je de witbalans goed in kunt stellen.

From the book

Kan je een foto goed of fout belichten? Het antwoord op die vraag is natuurlijk niet een-twee-drie te geven. Welk eindresultaat wil jij, als maker van die foto, bereiken? Laten we zeggen dat wij over het algemeen in een foto voldoende doortekening willen hebben. De witte en de donkere partijen moeten nog voldoende van hun lijnenspel laten zien. Maar ik kan mij ook een Hi-Key situatie voorstellen waarbij een klein gedeelte van de foto zichtbaar is terwijl de rest in het niets verdwijnt (wit).

Maak dus gebruik van de verschillende belichtingsmethoden en denk daarbij aan de belichtingsdriehoek: Diafragma, Sluitertijd en de ISO-waarde.

Bekijk na het maken van een foto het histogram. Daar is in één oogopslag te zien of de foto onder- of overbelicht is.

Daarnaast adviseer ik om te fotograferen in RAW formaat. Met dat digitale negatief kan je alle kanten op. Zelfs de ouderwetse dokatechnieken kunnen gebruikt worden. Niet meer in een donkere kamer met een rood lampje maar comfortabel achter je eigen PC of laptop.

About the author

"De wil om mij creatief te kunnen uiten zit in mijn genen. Ik had zo graag naar de kunstacademie willen gaan. Mijn ouders zagen dat niet zitten. Je moest gewoon een vak leren, want in de kunstwereld was geen droog brood te verdienen. Eenmaal op eigen benen en met een baan bij de Porschegroep kon ik me in mijn vrije tijd op het creatieve vlak eindelijk uitleven. Naast het grafisch ontwerpen werd fotografie mijn grote hobby."

Reviews

2016-11-14 16:13:07 | By: Hanneke | Rating:
Leuk boekje maar te groot voor in de fototas, wat jammer is want soms is het wel fijn om even wat tips na te slaan als je in het veld bent.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

O ja, zo doe je dat! - Tips en trucs voor in je fototas

Author:

Dick Jeukens

Category:

Picture books

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

30-10-2015

ISBN:

978-94-022-2099-5 / 9789402220995

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)