Het Eikelmansschap

Jean Marie de Smet

Category: Novels

€ 18,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe overleef je Het Eikelmansschap als je opgroeit in een provinciestadje op de magische as Amsterdam-Parijs? Marc Claus, misdienaar bij de Grauwzusters, turner bij de vereniging Eikels Worden Bomen en dichter in spe, moet de kelk tot op de bodem ledigen. Verlangen, vriendschap en verborgen hartstocht brengen hem troost tijdens het pijnlijke proces van het volwassen worden. De roman is tevens een familiekroniek vol passie en humor.

From the book

Zestien jaar was Marc, eigenlijk bijna zeventien. Terwijl Wilma Rudolph, de zwarte gazelle uit Amerika op de Olympische Spelen in Rome drie gouden medailles won en Kennedy en Nixon aan hun race naar het Witte Huis begonnen, lag hij op zijn rug in het gras langs de Zwalm, een onooglijk riviertje dat langzaam in een open riool aan het veranderen was en hij luisterde naar de bedwelmende woorden van zijn vriend H.C. ‘En toen trok Milena haar bloesje uit,’ zei hij met een haast dichterlijk zoevende stem, ‘en toonde me de onbeschrijflijke schoonheid van haar borsten’. (...) Marc keek naar het nog ongerepte landschap dat plots in een vrouwenlichaam was veranderd en dat zacht glooide en in een diffuus licht was gevangen. Hij zag een paard dat diepe voren in de akker trok, een boer met een pet op die erachteraan sjokte.

About the author

"Ik ben geboren in Zottegem (1944) en ik werkte een aantal jaren als journalist. Daarna doceerde ik journalistieke technieken aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Ik publiceerde een vijftal dichtbundels, waarvan de laatste in 2004 verscheen. Ook publiceerde ik proza in een aantal tijdschriften. Onder de schuilnaam Anne de Sainte Foy werd ik door de krant De Morgen bekroond voor het beste kortverhaal."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Eikelmansschap

Author:

Jean Marie de Smet

Category:

Novels

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-02-2009

ISBN:

978-90-883-4721-4 / 9789088347214

Price:

€ 18,95

Language

Dutch