Jong leren communiceren

Erna Smeekens

Category: Psychology and personal development

€ 24,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jong leren communiceren is een eenvoudige en vooral speelse vertaling van de NLP practitionersstof naar de dagelijkse wereld van kinderen  in het basisonderwijs en thuis. Op goed leesbare, vaak humoristische wijze word je in dit kleurrijke boek meegenomen in de wonderlijk wereld van effectieve communicatie die NLP je leert en krijg je naast allerlei tips, oefeningen en theorie, verhalen van leerkrachten, kinderen en moeders uit de directe praktijk. Laat je verrassen en geef je kinderen en jezelf in je klas en thuis de kans om jong te leren communiceren. 

 

From the book

In mijn groepen kom ik keer op keer mensen tegen die verzuchten: "Waarom heb ik dit nou niet eerder geleerd?"
En: "Zo simpel kan het toch niet zijn?"
Mijn boys vroegen me vaak: "Mam, waarom leren we op school nou nooit eens iets dat echt belangrijk is?"
Mijn derde is zelfs drie maanden voor zijn eindexamen VWO gestopt met zijn opleiding. Hij moest een profielwerkstuk maken en deed dat over zijn zelfverzonnen vak Loco: leren, ondernemen en communiceren. Drie onderwerpen waarvan hij vond dat ze niet mogen ontbreken op een middelbare school. Hij werd er zo enthousiast over dat hij besloot er een vak van te maken en is dat op middelbare scholen gaan geven.
Wat is er nou zo moeilijk? Goed communiceren is moeilijk. Dagelijks lopen we wel tegen communicatietoestanden aan, groot of klein.
NLP is een communicatievaardigheid. Eenvoudig, doeltreffend, effectief. Ik train NLP aan volwassen mensen. Ik gebruik het ook dagelijks in mijn gezin en in mijn andere takken van sport.
Ik heb een onderwijsachtergrond: ik ben Jenaplan en Vrije school-juffie. Onderwijs heeft mijn hart. Dus dacht ik al jaren na over NLP en onderwijs: hoe?
In een van mijn opleidingen trof ik Désirée Jorissen. Een bevlogen directeur vaneen basisschool in Maastricht (of all places). Het NLP-virus raakte haar en samen broedden we op plannen om hier handen en voeten aan te geven: hoe krijgen we NLP het onderwijs in?

Dat heeft geleid tot een spannend, intrigerend en nog lang niet afgelopen experiment met NLP in groep 8 van OBS Binnenstad Maastricht. Dit experiment vormt de basis van dit eerste boek Jong leren communiceren. Wat ons betreft uitgave 1.0. Dat er nog veel mogen volgen.
In dit boek geven we een eerste aanzet in het vertalen van de NLP-practitionersstof naar basisschoolleerlingen. Praktische tools, oefeningen, ideeën en vooral een werkboek.
Leef je uit, geniet van Jong leren communiceren. We hopen op veel reacties en op deelgenoten.
Erna, Franklin en Désirée. 

About the author

"Ik ben Erna Smeekens, 52 jaar en naast moeder van mijn vier te gekke boys leerkracht, NLP-trainer en bedenkster van de Tientjesacademie. NLP heeft mijn leven veranderd. Het heeft gemaakt dat ik mezelf neerzet als wie ik ben en mezelf accepteer in al mijn kleurrijke en minder kleurrijke facetten. Ik durf te zeggen: ik hou van mij! En dat gun ik iedereen! Zeker onze kinderen. Vandaar dit boek. Voor alle te gekke mensen in het onderwijs!"

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jong leren communiceren

Author:

Erna Smeekens

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

254

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-12-2015

ISBN:

978-94-022-2245-6 / 9789402222456

Price:

€ 24,50

Language

Dutch