Bedankt. Verhalen over borstkanker & het verwerkingsproces

Monique Motshagen

Category: Biographies

€ 19,75
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Borstkanker en dan? Wat staat jou en je omgeving te wachten? Monique Motshagen kreeg deze diagnose en besloot het van zich af te schrijven wat resulteerde in de verhalenbundel Bedankt. Vanaf de diagnose borstkanker tot en met het verwerkingsproces beschrijft Monique zowel de praktische zaken als haar emoties. Ze schroomt niet om de ziekte soms ook humoristisch te benaderen. Het is een boek voor haarzelf geworden, maar vooral ook voor anderen die dit moeten meemaken.

From the book

De kerstboom

 
De kerstboom hebben we maar opgeruimd, want als ik de laatste kuur heb gehad, hebben we daar geen tijd en zin meer in.
 
Gelukkig hebben we een kunstboom. Want als we een echte hadden gehad zonder kluit, was het een verlepte boom. En als ik daar nu naast zou staan, zou je geen verschil zien. De boom zou uitvallen dus kale takken. En om het dan toch nog een beetje tot zijn recht te laten komen, zijn er de ballen, de lampjes, de slingers en de schuimkransjes om alles een beetje op te vrolijken.
 
En als ik er naast zou staan. Kaal hoofd, wimpers die er bijna af zijn, ik heb er nog een paar, wenkbrauwen die veel minder zijn geworden en een droge huid. Dus eigenlijk ook een verlepte boom. En om mezelf ook een beetje tot mijn recht te laten komen, heb ik een wenkbrauwenpotlood om wat haartjes bij te tekenen, wat mascara voor de overgebleven wimpers, een oogpotlood voor een mooi lijntje, oorbellen als kerstballen, een ketting als slinger en als klap op de vuurpijl mijn pruik als piek.

Soms kijk ik in de spiegel en kan ik toch wel een beetje lachen. Met al dat tekenen op mijn hoofd voel ik me af en toe net zo’n clown. Maar nog even en alles gaat weer groeien. Eh, met alles, bedoel ik haar. Moet ik ook weer gaan scheren, dat is nou weer jammer. Maar liever scheren dan die kuren.
 
En de kerstboom die is voor oud en nieuw opgeruimd.
Volgend jaar mag hij tot na het nieuwe jaar blijven staan. Statisch en mooi in de kamer.
 
Maar volgend jaar ga ik naast hem staan en versla ik hem.

About the author

"Ik ben van kinds af aan al creatief bezig met tekenen, schilderen en het schrijven van gedichten voor volwassenen en kinderen. Zo nu en dan schrijf ik een artikel voor een tijdschrift, en  schrijf ik massageverhalen voor Touching Child Care. Toen ik de diagnose borstkanker kreeg wilde ik het hele proces opschrijven. Voor mezelf maar ook voor anderen die dit moeten meemaken. Ik hoop dat degenen die het lezen er positieve kracht uit kunnen halen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bedankt. Verhalen over borstkanker & het verwerkingsproces

Author:

Monique Motshagen

Category:

Biographies

Number of pages:

212

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-12-2015

ISBN:

978-94-022-2287-6 / 9789402222876

Price:

€ 19,75

Language

Dutch