Cover voorkant
Van piekerprins(es) tot keuzekoning(in) - Piekeren, twijfelen en keuzestress voorbij
Van piekerprins(es) tot keuzekoning(in) - Piekeren, twijfelen en keuzestress voorbij

Van piekerprins(es) tot keuzekoning(in) - Piekeren, twijfelen en keuzestress voorbij

Maaike Slingerland

Category: Spirituality
  • (3)

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We krijgen geen gebruiksaanwijzing voor het leven mee bij onze geboorte. Hoe moet je het maken van een keuze aanpakken? Hoe zorg je ervoor dat je altijd trouw blijft aan jezelf? Wat is hierbij belangrijk in de communicatie met anderen? Waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren? Ervaringsdeskundige Maaike Slingerland is inmiddels twijfelkont af. Zij leeft tegenwoordig rechtstreeks vanuit haar hart, de spreekbuis van haar intuïtie. Zij deelt in dit boek graag de door haar geleerde lessen en voorziet deze rijkelijk van anekdotes, spreuken en theorie. Jong of oud, iedereen is in staat om van piekerprins(es) te veranderen in een stralende keuzekoning(in)!

 

From the book

Voor mij waren dat regelmatig terugkerende innerlijke dialogen en nog steeds weleens. Toch weet ik steeds beter af te stemmen op mijn innerlijk kompas. Vroeger was het alsof mijn innerlijk kompas een dolle pijl had. Hij zwalkte van het ene naar het andere uiterste. Nu wijst hij vaak ferm in een duidelijke richting. 
 
De hamvraag is eigenlijk altijd: ‘Maakt het je gelukkig?’ Zo ja, ga ervoor. Zo nee, hoe moeilijk ook, dit is niet jouw weg. 

 
Er zijn ook situaties waarin het interne gevoel zó duidelijk is, dat er geen twijfel mogelijk is over wat je te doen staat. Zoals in deze persoonlijke gebeurtenis.

Maart 2010 (24 jaar)
Voordat ik eind januari 2010 voor vijf maanden naar Ghana vertrok, was ik nog bang dat ik me er ter plaatse misschien eenzaam zou gaan voelen. Ik had een authentiek Afrikaans gebied uitgekozen; nog tamelijk onontdekt door westerlingen. Het absolute tegendeel werd waar: ik had er al snel een bijzonder rijk sociaal leven. Ik werd volledig opgenomen in de plaatselijke gemeenschap. Nog vrij aan het begin van mijn verblijf stond er op een dag ene Elton voor mijn neus. Hij had er ook lucht van gekregen dat er een westerling in het dorp verbleef en bezocht mij op het computerschoolproject. Vanaf het eerste moment dat ik hem ontmoette, had ik een onbehaaglijk gevoel bij hem. Hij zocht juist veel toenadering en verzekerde me "that he would take care of me during my stay in Ghana." Daar zat ik helemaal niet op te wachten. Ik had helemaal niemand nodig die zich over mij zou ontfermen. Ik genoot juist volop van de vrijheid van het reizigersbestaan. Bovendien verliep het leggen van contacten in het vriendelijke Ghana uiterst soepel en ik had geen persoon nodig die zichzelf aan me opdrong.

Toch bleef hij contact zoeken en ik bleef een zeer onbestemd gevoel over hem houden. Ik hield hem op afstand, al wist ik niet precies waarom. [...]

About the author

"Ik ben Maaike Slingerland, geboren op 26 juli 1985 in Ouderkerk aan de Amstel. In 2007 studeerde ik af in Onderwijskunde aan Universiteit Utrecht. Ik woon nog steeds met veel plezier in mijn voormalige studiestad en werk in Baarn. Tijdens mijn tienerjaren had ik veel last van ‘twijfeleritis’. Dit is inmiddels verleden tijd. Met dit boek inspireer ik anderen graag om ook vanuit hun eigen waarheid te durven leven. Kiezen is dan niet langer verliezen, maar winnen!"

Reviews

2016-11-11 15:54:50 | By: Gijs | Rating:
Deze mooie mix van eigen ervaring, wetenschappelijk onderzoek en inspirerende verhalen/quotes leest prettig weg. De boodschap is helder: kom (opnieuw) in contact met jezelf en luister naar je hart, de rest gaat vanzelf. Ook voor niet-twijfelaars een aanrader.

2016-03-04 11:43:43 | By: Vera | Rating:
Ik heb het boek in één dag van voor tot achter gelezen! Uit het leven gegrepen en gelardeerd met wijze spreuken. Je hoeft beslist geen "twijfeleritispatient" te zijn om hier veel inspiratie uit te halen.

2016-02-19 13:52:37 | By: Jaap | Rating:
Een heel praktisch boekje, vlot geschreven en bevat veel levenswijsheid. Leuke persoonlijke ervaringen waardoor de theorie nog duidelijker wordt. Een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van piekerprins(es) tot keuzekoning(in) - Piekeren, twijfelen en keuzestress voorbij

Author:

Maaike Slingerland

Category:

Spirituality

Number of pages:

80

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-01-2016

ISBN:

978-94-022-2363-7 / 9789402223637

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (3)