Anders is gewoon zo

Astrid Kieven

Categorie: Gezondheid

€ 16,25
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Anders is gewoon zo staat boordevol informatie en ervaringen over de autismespectrumstoornis vanuit de omgeving. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij verschillende soorten autisme, oorzaken en behandelingen. Praktische zaken komen ook aan bod en daarbij worden heldere adviezen gegeven. De inhoud richt zich niet alleen op autistische kinderen, maar ook op de volwassenen en ouderen met autisme. Anders is gewoon zo is gemaakt voor iedereen die te maken heeft of krijgt  met autisme of meer over dit onderwerp  wil weten. In 2011 schreef Astrid Kieven Alexander Anderson over de gedachten van een jongetje met Asperger. Dit boek heeft hetzelfde thema, maar de aanpak is anders.

Uit het boek

In het jaar 2014 veranderde er het een en ander betreffende de diagnoses die vallen onder de autismespectrumstoornis. De specifieke diagnose Asperger of PDD-NOS en dergelijke worden niet meer apart benoemd. Vanaf nu zullen de voormalige diagnoses Asperger, PDD-NOS en klassiek autisme allemaal gediagnosticeerd worden onder één noemer:

Autismespectrumstoornis

En niet alleen dat veranderde. Het speciale rugzakje voor scholieren verdwijnt (in stappen). Reguliere scholen moeten hun leerlingen passend onderwijs bieden als dat nodig blijkt, of een kind nu wel of geen diagnose ASS heeft, dyslexie, of gewoon meer hulp nodig heeft.
Dit boek is een verzamelwerk van alles wat ik weet over de autismespectrumstoornis, en alles wat ermee samenhangt, in het bijzonder voor het jong volwassene kind. Ik heb het vanuit mijn eigen ervaringen geschreven voor ouders, verzorgers en iedereen die net als ik met een kind (of meerdere kinderen) te maken heeft met de diagnose ASS, de afkorting voor Autismespectrumstoornis en dan vooral in de ‘lichtere’ gradatie.
Er zijn veel (hand)boeken over de verschillende vormen en kenmerken van ASS geschreven. Dit boek kun je vooral zien als een aanvulling daarop; een samenvatting van verhalen en ervaringen uit de praktijk. Ook heb ik er alle informatie die ik in de loop der tijd heb vergaard in gebundeld zonder te diep op de materie in te gaan, want dat laat ik graag aan de deskundigen over. Niet alleen feiten en situaties passeren de revue, ook (mijn) emoties en gevoelens die bij het onderwerp horen. Zo werd het een logisch vervolg op het boekje Alexander Anderson (uitgegeven in 2011, ook door Uitgeverij Boekscout). Zie het als een bundel met alle kennis die ik in de drie jaar na de uitgave van het biografische boekje Alexander Anderson heb opgedaan. Dit keer niet volledig gezien vanuit het kind met ASS, maar juist meer vanuit de omgeving.

Over de auteur

"Ik werk sinds 2007 als freelance tekstschrijver. Nadat in 2009 mijnoudste zoon de diagnose Asperger/ADD kreeg, heb ik me in het bijzonder verdiept in autisme. In mijn artikelen over autisme verwerk ik naast praktische informatie vooral mijn persoonlijke ervaringen en bevindingen. Ik hoop hiermee op een positieve manier iedereen die met autisme te maken heeft  inzicht, begrip, steun en handvatten aan te reiken."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Anders is gewoon zo

Auteur:

Astrid Kieven

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

112

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

19-02-2016

ISBN:

978-94-0222-420-7 / 9789402224207

Vaste prijs:

€ 16,25