21 ambachten 20 ongelukken

Aard Langenberg

Category: Biographies

€ 21,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op heel jonge leeftijd fungeert Aard Langenberg al als gids en via 20 andere beroepen eindigt hij als schrijver. Op een boeiende manier heeft hij zijn ervaringen weergegeven in dit boek, waarin humor, verdriet, voorspoed en tegenslag elkaar afwisselen op een prettig leesbare manier. Hij heeft aangegeven met dit boek de lezer een spiegel voor te willen houden en daarin te tonen dat elk mens op zijn eigen manier bijzonder en uniek is. Daarin is hij uitstekend geslaagd en geeft hij bovendien een aardig beeld van de tijdgeest waarin hij opgroeide. Alles behalve een saaie autobiografie.

From the book

De laatste keer dat ik naar de Loonse en Drunense Duinen werd gestuurd met een bevoorradingstruck, zal ik helemaal nooit vergeten. Bij vertrek zei men tegen mij dat er deze keer weinig fout zou kunnen gaan. De truck was onlangs volledig gerenoveerd, waarbij er zelfs een revisiemotor in was geplaatst. De truck werd geladen met munitiekisten. Losse flodders en oefengranaten, dat wel, maar dat maakte het niet minder explosief.

De tunnel op de A16 bij Dordrecht was er toen nog niet en al het verkeer moest over een oude en vrij smalle brug. Ik was die brug net over toen ik werd opgeschrikt door een enorme knal, gevolgd door een angstaanjagende rookontwikkeling.

Ik manoeuvreerde de truck nog juist een smal stukje vluchtstrook op en wist niet hoe snel ik uit de wagen moest komen. Ik wist niet beter of hij stond in brand en omdat de trucks destijds om één of andere vage reden op benzine reden, vreesde ik het ergste wat er met de tank en daarna met de munitie zou gebeuren. Ik liep zwaaiend terug richting brug en beduidde het verkeer dat ze beter konden stoppen.

Nadat de eerste dat deed, gaf ik de bestuurder de raad om net als ik te maken dat hij weg kwam voordat de truck zou ontploffen. Hij hielp mij mensen te waarschuwen en even later liepen hele groepen weg van de plek des onheils. Iemand van het tegemoetkomende verkeer moet het ook door hebben gehad, want later bleek dat daar een soortgelijke actie was ontstaan.

About the author

"Het jaar 2016 is voor mij een gedenkwaardig jaar. Mijn 70e verjaardag vier ik dit jaar, maar ook mijn 50ste huwelijksverjaardag. Als klap op de vuurpijl is het het jaar waarin mijn boek verschijnt. De 21 beroepen die ik daarin beschrijf nemen niet weg dat ik nog altijd als postbezorger werkzaam ben en wie weet zal ik ook nog meer gaan schrijven. Ophouden met werken doe ik pas, als het niet anders meer kan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

21 ambachten 20 ongelukken

Author:

Aard Langenberg

Category:

Biographies

Number of pages:

310

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

26-02-2016

ISBN:

978-94-0222-384-2 / 9789402223842

Price:

€ 21,65

Language

Dutch