Het perfecte curriculum vitae

Léon Keemer

Categorie: Management

€ 18,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt. In duidelijke taal behandelt de auteur verschillende aspecten van het cv die elke sollicitant behoeft te weten. Het boek bevat een stappenplan voor het schrijven van het perfecte cv en veel tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Naar werk zoeken is niet altijd een pretje, maar dit handige boek gaat je hierbij zeker helpen.

Uit het boek

Wanneer heb je een cv nodig?

Aangezien het belangrijkste doel van een curriculum vitae is om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek, is een cv vrijwel onmisbaar bij elke sollicitatie. Of je nu gebruikmaakt van je netwerk om een baan te vinden of je direct solliciteert op een vacature, in beide gevallen zal je een cv nodig hebben. In het ene geval zorgt iemand uit je netwerk ervoor dat je wordt uitgenodigd en in het andere geval neemt je cv, eventueel in combinatie met een sollicitatiebrief, deze rol over.

De vorm van een cv kan hierbij verschillen. In sommige branches is een online profiel voldoende om uitgenodigd te worden en uiteindelijk een baan te krijgen. Maar ook een online profiel is een vorm van een curriculum vitae (hoewel het vaak geen maatwerk is). In het volgende hoofdstuk ga ik in op de overeenkomsten en verschillen tussen een online profiel en een cv. Welke vorm je ook kiest, het is zeer waarschijnlijk dat je op enig moment een curriculum vitae nodig hebt om de uiteindelijke baan of opdracht ook daadwerkelijk binnen te halen.

Wanneer heb je geen cv nodig?

In sommige branches is het gebruikelijk om in plaats van of naast een cv een portfolio te maken met werk dat in het verleden is uitgevoerd. Webdesigners maken hier vaak gebruik van, maar ook schilders, fotografen en journalisten hebben vaak (alleen) een portfolio. Een portfolio is echter niet alleen weggelegd voor mensen die in deze branches werken. Ook in andere sectoren kan een portfolio handig zijn. Zo’n portfolio bestaat dan uit een verzameling documenten die de claims uit je brief en cv onderbouwen, bewijzen en tastbaar maken. Voorbeelden hiervan zijn getuigschriften, verslagen van functioneringsgesprekken, certificaten, papers en foto’s van uitgevoerde activiteiten. Het komt voor dat een portfolio al voldoende is om een baan of opdracht te krijgen.

Over de auteur

"Ik ben medeoprichter van Lifebrander BV, een website volledig gewijd aan het curriculum vitae. Met mijn bedrijf help ik werkzoekenden aan een professioneel en onderscheidend cv, waarmee de kans op het vinden van een droombaan aanzienlijk groter wordt. Ik blog met regelmaat over het cv en daarnaast geef ik trainingen en schrijf ik artikelen. Alle tips die ik hierbij heb verzameld, hebben uiteindelijk geleid tot dit boek."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het perfecte curriculum vitae

Auteur:

Léon Keemer

Categorie:

Management

Aantal pagina's:

102

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

25-03-2016

ISBN:

978-94-0222-519-8 / 9789402225198

Vaste prijs:

€ 18,49

Taal

Nederlands