De oerkabouter

Karin den Haan

Category: Children books

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De oerkabouter woont al heel lang diep onder de grond. Zijn vrouwtje is nieuwsgierig naar hoe het boven de grond is en ze zeurt net zo lang tot de oerkabouter de gok wel moet wagen. Ze ontmoeten aardige vrienden die hen helpen daar een nieuw huis te bouwen. Ook oude vrienden komen graag helpen. Tijdens het werk krijgen ze te maken met een gevaarlijke vijand die ze op het nippertje weten te verslaan. Een geheimzinnige erfenis uit een ver verleden zorgt voor een grote uitdaging. Toch weten de vrienden hun geduld te bewaren en maken ze eerst het huisje af. Zal dat lukken? Lees het allemaal in De oerkabouter.

From the book

De oerkabouter was altijd erg aardig voor z’n vrouwtje en z’n vrouwtje voor hem. Vaak vroeg het vrouwtje hoe het daar boven de grond was en dan zei de oerkabouter dat ze daar maar niet naar moest vragen. Dan stopte ze, maar haar nieuwsgierigheid liet haar niet met rust. Soms vroeg ze het aan de mol en die zei dan dat hij ook maar zo af en toe eens naar boven gluurde, maar dat hij dan alleen maar duisternis zag en dan maar weer liever terug ging naar z’n gangen in de aarde. Als ze het aan de muizen vroeg, antwoordden deze altijd dat ze heel bang waren voor een groot monster met snorharen, vervaarlijke nagels en grote tanden dat hen altijd probeerde te pakken. Als ze het aan de konijnen vroeg, zeiden deze dat het alleen maar veilig was in hun eigen hol en dat ze altijd heel voorzichtig moesten zijn voor wezens die met grote pistolen rondliepen en die hen probeerden neer te schieten. Hun opa had zo het leven gelaten. Nee, zo leuk was het daar boven de grond blijkbaar niet. Toch verlangde het vrouwtje ernaar om er eens een kijkje te gaan nemen. Ze zeurde en ze zeurde net zo lang, totdat de oerkabouter wel moest toegeven. Hij was van nature een flinke kabouter die eigenlijk wel wat durfde, maar die geen onnodige risico’s wilde nemen. "Goed," zei hij tenslotte, "we nemen de gang van de mol en kijken voorzichtig omhoog." Zo gezegd, zo gedaan. "Op hoop van zegen," zei de oerkabouter en hij nam z’n vrouwtje bij de hand. Ze liepen de meterslange gangen door en zagen aan het eind een klein lichtje. Het deed pijn aan hun ogen. "Ik denk dat we er zijn," zei de oerkabouter.

About the author

"Van kinds af aan, kon ik erg genieten van de schoonheid van de natuur: de zon, de bomen, de dieren in het bos. Deze elementen heb ik ook in mijn boek verwerkt. Na de middelbare school heb ik beeldende kunst gestudeerd en en momenteel geef ik les. Mijn man en ik vinden het erg belangrijk dat kinderen opgroeien met sprookjes en verhalen. Door De oerkabouter kan ik mijn steentje hieraan bijdragen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De oerkabouter

Author:

Karin den Haan

Category:

Children books

Number of pages:

46

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-03-2009

ISBN:

978-90-883-4724-5 / 9789088347245

Price:

€ 13,45

Language

Dutch