Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Extern geheugen

Auteur

Fred Hazenbroek

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Extern geheugen is de autobiografie van Fred Hazenbroek. Een pas 45-jarige jongeman en te jong voor een autobiografie volgens sommigen. Ik denk daar anders over, want ik heb ervaring met rouwverwerking en van weinig tot niets weten. Ik neem u mee naar mijn jeugd, ik vertel u over mijn geliefde hobby, een beetje van mijn arbeidsverleden, vriendschap en ik schrijf over mijn leermomenten in het leven. Wat kan het overlijden van een dierbare met een nabestaande doen.
Ook heb ik fantastische (reis)avonturen beleefd door uiteindelijk niet op te geven. Ik heb geen groot huis, geen vette auto voor de deur en mijn waardevolste bezit is mijn herinnering. Hoe vreemd het ook klinkt, ik had niets willen missen en ik ga vol vertrouwen de toekomst in!

Over de auteur

"Na vijfenveertig jaar kijk ik terug in het verleden. Wat hebben gebeurtenissen met mij gedaan en hoe heb ik het ervaren? Ik heb mijn best gedaan om het met zorgvuldig gekozen woorden te beschrijven. Op z’n Freds met humor, maar ook de minder prettige hoofdstukken van pijn zijn niet vergeten. Het leven is mooi, maar gebeurtenissen kunnen zaken een andere wending geven. Iedereen heeft zijn of haar manier van ervaren, maar hoe gaat men om met tegenslag?"

Productinformatie

ISBN
9789402225501 / 978-94-022-2550-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-04-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het was begin 1995 en ik had in ieder geval de winter overleefd, ondanks mijn depressies. Moe en uitgeput was ik nog steeds, maar gelukkig kwam mijn favoriete tijd van het jaar eraan: de lente. Ik ging ondertussen minder vaak naar de kroeg en er ging ook minder geld in de gokkast, dus hield ik automatisch ook wat meer geld over. In de winter verbleef ik veel alleen op mijn kamer, maar af en toe moest ik gewoon even naar buiten en ging dus een weekend vissen. Het was ondertussen maart en de temperaturen waren weer omhoog aan het gaan, dus nachtvissen met temperaturen rond het vriespunt en overdag oplopend tot acht graden was prima te doen.

Uiteindelijk was het mijn lieve moeder die mij richting de berg gladiolen heeft geleid en daarmee, zonder het te weten, misschien wel mijn leven heeft gered. Natuurlijk snapte ze wel dat het niet goed ging met mij, al wist ze maar een fractie van het geheel. Ik had wel vaker gesprekken met haar, ook over het blowen. Zij vertrouwde mij nog steeds, want als ze mijn was deed en er zat een zakje wiet of lange vloei in mijn broek, dan gooide ze het niet weg, maar legde het onder mijn kussen. Ik heb dit altijd gewaardeerd! Mijn vader begreep mij nog steeds niet, of kon er niet mee omgaan dat ik nog steeds zoekende was in het leven.

‘Waarom ga je niet een keer met zo’n georganiseerde reis mee?’ vroeg mijn moeder op een dag. ‘Alleen op reis, ma, dat is toch niet leuk?’ was mijn antwoord terug.

‘Ja, maar als je het niet probeert, dan weet je het toch niet?’ drong ze lichtelijk aan.

Eigenlijk had ze helemaal gelijk, dat kon ik niet ontkennen, maar de waarheid was eigenlijk gewoon: durf ik dat? Hoewel mijn levensrapportcijfers voor sociale vaardigheden, maar met name communicatie geen heel hoge voldoendes waren, was ik ook weer niet een wereldvreemde, dus ik besloot een poging te wagen. Internet was wel snel in opkomst, maar wij hadden het niet thuis en er was natuurlijk wel een nu redelijk "ouderwetse" mogelijkheid: het reisbureau.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Petra op 24-04-2016
In 1 ruk uitgelezen. Fantastisch; pakkend geschreven, ontroerend, verdrietig, hoopvol, zoveel facetten. Met een lach en een traan. Ik kijk uit naar zijn 2e boek !! Echt een aanrader dus :-) :-) :-)