Op weg naar het onbekende - Over epilepsie

Hans Peter van Rietschoten

Category: Biographies
  • (7)

€ 18,05
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hans Peter van Rietschoten beschrijft open, eerlijk en met humor zijn ervaringen met epilepsie. Hij schept een duidelijk beeld van de impact die deze ziekte heeft op een mensenleven. Een steun voor lotgenoten en zonder meer een mooi ervaringsdocument dat iedereen die te maken heeft (gehad) met epilepsie zou moeten lezen.


From the book

Weer was mijn brein mijn lijf te snel af. Het hing in de lucht en viel er als een flinke donderbui uit. Soms laat het zich aankondigen, tergend langzaam, zoals nu. Een gevoel van onbehagen, moe van eerdere ‘momentjes’ die dag. Het even niet aanspreekbaar zijn en staren in het niets eist áltijd zijn tol. Mijn lichaam geeft de informatie over mijn momentjes feilloos door. Ik word teruggefloten en moet mezelf in acht nemen. Zo niet dan dreigt er gevaar.

De enorme moeheid die zich van me meester maakt als ik weer ben opgekrabbeld na een momentje, is desgevraagd enkel te omschrijven met het plotseling wakker gemaakt worden. Niet tot het besef hebben kunnen komen dat je sliep of dat er van je wordt verwacht te ontwaken. Dat je terug wilt vallen in het kussen om je slaap te hervatten. De geeuw die je slaakt en je omdraait. De warmte van je deken om je heen wilt voelen, maar die niet meer voor het grijpen is. Je warme lijf dat tegensputtert. De kou die je overvalt als je naast je bed staat zonder dat je dat zelf wilde. De uitputting na een krachtinspanning waarvan je vooraf weet dat je er de conditie niet voor hebt.

Dát aan voelen komen is niet fijn. Weten dat je er niets van weten zult. Dat je omgeving er even niet toe doet en je in je eigen wereld teruggetrokken bent, maar daardoor zaken die er misschien toe doen niet meekrijgt. Dat je je moet optrekken aan de mensen om je heen die weten dat het je overviel. Die weten dat er niets tegen te beginnen valt maar het wel herkennen en je even aan je lot overlaten maar wel je veiligheid waarborgen.

About the author

"Dat ik geen journalist ben geworden ligt aan het feit dat ik niet graag studeerde. Natuurlijk zou dat me niet hebben moeten laten tegenhouden, immers is het zaak je talent uit te buiten. Met sarcasme en humor doorspekt schrijf ik over de tijd die gekenmerkt wordt door mijn onzichtbare ziekte. Door epilepsie is mijn kunnen in de loop der jaren nogal afgekalfd. Ik werd geen journalist maar schrijven zal ik blijven doen. Misschien had ik toch moeten gaan studeren…"

Reviews

2019-03-17 13:05:01 | By: Ciao | Rating:
Ik kan er niet omheen. Mijn moeder is niet makkelijk met me maar snapt me beter door dit verhaal. Bedankt!

2019-03-15 12:09:54 | By: Grada van Oosterhout | Rating:
Dit raakt me. Deze auteur heeft dat voor elkaar. Ik hoop ook dat andere boek cadeau te krijgen.

2019-03-07 21:08:30 | By: Kira
Ook dit boek maar gaan lezen. Ik vind Tijd al prachtig en dat is een verhaal apart. Op weg naar het onbekende zijn we dat allemaal niet? Wil het wel graag lezen.

2016-08-23 09:59:50 | By: Jurg
Met het (her)lezen van dit boek werd het me duidelijk dat iemand met epilepsie een grote wissel trekt op de omgeving. Met name de strubbelingen met naasten worden belicht. Mooi om te lezen en met een flinke dosis "grappen en grollen". Wanneer komt uw derde boek?

2016-08-19 14:55:17 | By: sophia Lucassen | Rating:
Dit boek is geweldig. Het maakte zoveel emoties los. Ik herken zoveel van mijzelf. Wat een troost is dit boek. Ik ben niet alleen. Er is nog zo iemand! Ik heb zoveel raakpunten. Koop en lees dit boek. Hans Peter, bedankt! Samen kom ik er wel.

2016-05-17 15:50:58 | By: Tineke haspers | Rating:
Het eerste boek van Hans Peter van Rietschoten "de geboorte van een opa" was al een heerlijk boek met verhalen recht uit het hart. In "op weg naar het onbekende" gaat hij nog een stap verder. Zijn ervaringen met epilepsie worden zo mooi in woorden omgezet en een best zwaar onderwerp wordt met ernst en een dosis humor aangepakt. Voor lotgenoten en hun familieleden is het een boek waarin ze waarschijnlijk veel zullen herkennen en misschien ook steun aan hebben, maar ook voor mensen die nog nooit met epilepsie te maken hebben gehad is het bijzonder boek!

2016-05-09 11:37:48 | By: Peter de Roos | Rating:
Fijn om te lezen dat er aandacht besteed wordt aan het onderwerp. En met klasse!! Zelf heb ik ook epilepsie en kom er in mijn boek Tussen Licht & Donker zijdelings op terug. Dus 'collega', doe daar ook je voordeel mee!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op weg naar het onbekende - Over epilepsie

Author:

Hans Peter van Rietschoten

Category:

Biographies

Number of pages:

152

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-05-2016

ISBN:

978-94-022-2645-4 / 9789402226454

Price:

€ 18,05

Language

Dutch

Rating:

  • (7)