Nieuwe Wereld Orde - Genocide

Maartje Cooijman

Category: Fantasy

€ 21,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vier vrouwen komen terecht in een absurde wereld, nadat het leger de macht over heeft genomen. Vluchteling, leider, dienaar, elite, wat gebeurt er als deze levens elkaar kruisen? Kan vluchteling Maikela de wereld ten goede veranderen, of maakt zij geen schijn van kans? Stap in een wervelwind van oorlog, verraad en liefde. Nieuwe Wereld Orde - Genocide sleept je mee in een dystopische wereld waar niets is wat het lijkt en waar je altijd over je schouder moet kijken. Wie kan je nog vertrouwen en wie staat er daadwerkelijk voor je klaar?

From the book

Het stof trok langzaam weg en verbaasd keek Maikela rond. Langzaam realiseerde zij zich wat er zojuist gebeurd was en warme tranen rolden over haar gezicht. Alle lucht was uit haar longen geslagen en in paniek hapte ze naar adem. Trillend rustte zij op haar handen en knieën. Ze keek toe hoe haar buurvrouw uit een grote hoop puin kroop terwijl zij haar pasgeboren baby op haar arm droeg. Maikela zag hoe het kindje huilde, maar ze kon het niet horen. Net zo verdwaasd als iedereen draaide de buurvrouw een keer om haar as. Toen de buurvrouw van Maikela wegdraaide, zag zij dat de baby een bloedende stomp had waar eerst zijn armpje had gezeten. Een golf van misselijkheid overspoelde Maikela en ze moest zich volledig op haar ademhaling richten om niet over te geven. Ze kneep haar ogen dicht en trok haar nichtje nog steviger tegen haar aan.
In deze positie duurde het dan ook even voor de kruitlucht haar neus had bereikt. Te laat realiseerde zij zich wat er gebeurde en toen zij haar hoofd had opgeheven, stortte haar buurvrouw naar de grond. Boven haar hoofd werden verschillende kogels afgevuurd die zich diep in het puin om hen heen boorden. Het ratelende geluid was overheersend maar klonk toch surrealistisch. Het was alsof iemand een computerspel aan het spelen was en het geluid veel te hard had staan. De willekeurige kogels brachten Maikela echter snel terug naar de realiteit. Dit was absoluut geen spelletje.
"Blijf heel stil liggen", fluisterde ze in het oor van haar nichtje terwijl het geluid van stampende voeten toenam in sterkte. "Leg je handen over je hoofd, hou je mond dicht en doe net alsof je dood bent."

About the author

"Ik ben een 28-jarige student journalistiek met een grote passie voor schrijven. Dit verhaal is ontstaan nadat ik een droom had over een aanval op onze huidige maatschappij. Tegelijktijdig had een van mijn beste vrienden een soortgelijke droom, vanuit een ander perspectief. De puzzelstukjes paste perfect in elkaar en zo was het idee voor mijn verhaal geboren. Nu, een paar jaar later, kan ik het eindelijk met jullie delen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nieuwe Wereld Orde - Genocide

Author:

Maartje Cooijman

Category:

Fantasy

Number of pages:

304

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-05-2016

ISBN:

978-94-022-2690-4 / 9789402226904

Price:

€ 21,55

Language

Dutch