Mij een zorg - Een ex-medewerker van Bureau jeugdzorg vertelt haar verhaal

Sarissa de Weijer

Categorie: Romans

€ 17,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In ieder gezin is er wel eens wat aan de hand, zijn er problemen, maar bij sommige gezinnen gaan de problemen niet over en zijn ze een bedreiging voor de veiligheid van de kinderen. Er is bijvoorbeeld sprake van fysiek of verbaal geweld, seksueel misbruik, ernstige ruzies of er wordt niet voor de kinderen gezorgd. In ’Mij een zorg’ worden een aantal van deze gezinssituaties uitgelicht. Een ex-medewerker van Bureau Jeugdzorg vertelt haar verhaal en schroomt daarbij niet om zich kritisch uit te laten over zichzelf, de gezinnen en Jeugdzorg als organisatie.

Uit het boek

Man ik kon gewoon niet anders dan die pipa te bewaren voor die gast. Niet lang daarvoor heb ik gezien hoe ze een makker van me neerschoten. Gewoon zo koud voor mijn ogen, voor mijn eigen deur. Ik ben ze ook nog geld schuldig, omdat ik laatst die kraak verpest heb. Wist ik veel dat die andere gast zou gaan lullen. Toen we daar kwamen was de politie er al, heterdaadje. Moest ik weer brommen. Nu komen ze dus verhaal halen en moet ik betalen. Ik heb mijn moeders sieraden gepakt en verkocht. Nu is mijn ma hier achter gekomen en ze heeft gelijk de politie en Jeugdzorg gebeld. Bemoeizorg kunnen ze het beter noemen. Man wat zit die Jeugdzorgbitch in mijn nek te hijgen. Ze denkt zeker dat ze tof is omdat ze ook op sneakers loopt. Ik klets gewoon een beetje met haar mee en als we klaar zijn met het gesprek doe ik mijn eigen ding. Ze is er toch niet altijd om me in de gaten te houden. Maar soms lijkt het wel of ze alles weet, dan zal de groepsleiding wel weer iets doorgesmoest hebben. Laatst ook aan de telefoon. Begon ze opeens langs haar neus weg over een jointje dat ik had gerookt op mijn kamer. Dat moet ze weten van de leiding en waarschijnlijk ook al een tijdje, want het is al een maand geleden. Ze heeft het gewoon als troef achter de hand gehouden. Nu hoef ik gelukkig niet terug naar de gevangenis, maar wel weer naar die instelling die vet ver weg is. Ik heb tegen de rechter gezegd dat ik dat liever wil dan weer detentie. Nee man, dat trek ik echt niet nog een keer.

Over de auteur

Sarissa de Weijer (1976) heeft naast haar werk als hulpverlener altijd al graag geschreven. Het schrijven van een boek is dan ook een lang gekoesterde wens van haar geweest. Zij besluit, mede door de eenzijdige beeldvorming over Jeugdzorg in de media, haar werkervaring prijs te geven aan de buitenwereld.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Mij een zorg - Een ex-medewerker van Bureau jeugdzorg vertelt haar verhaal

Auteur:

Sarissa de Weijer

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

108

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

16-09-2016

ISBN:

978-94-0222-920-2 / 9789402229202

Vaste prijs:

€ 17,99