Vroeger ging je dood - De schrik van diabetes type 1

DokterFred

Category: Health
  • (1)

€ 17,25
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vroeger ging je dood bevat verhalen, informatie, instructie, onderzoeken en een rode draad van ervaringdeskundig vertellen over diabetes. Je kunt het lezen om algemene kennis op te doen en je kunt het lezen om er echt iets uit te halen. Lees het voor je plezier of gebruik het als een studie. Met de letters in dit boek kun je alle kanten op. Zelfs als naslagwerk is dit uitermate geschikt. Je kunt een vergelijking maken met je eigen situatie of juist de verschillen ontdekken. Het is een aanvulling op je studie hulpverlener in welke richting dan ook. DokterFred geeft in dit boek algemene informatie, maar spreekt ook uit zijn eigen ervaringen.

From the book

Een meisje van 13 zit in de 1e klas van het voortgezet onderwijs. Ze draagt een insulinepomp en halverwege het jaar belandt ze in het ziekenhuis. Oorzaak van vergiftiging is onbekend en een compleet raadsel. Tot er een psychologe met haar gaat praten. Waar is het nu mis gegaan. Het meisje wilde er bij horen en was bang in een uitzonderingssituatie te komen. Na inname van voedsel was ze bang om het pompje te pakken en een bolus in te stellen, ook omdat ze niet aan iedereen steeds wilde uitleggen wat die piepjes betekende en waar dat kleine kastje voor was. Het is zo een kleinigheid die iedereen over het hoofd heeft gezien, maar bij kinderen onder elkaar gebeuren die dingen. Toen ze uit haar coma kwam, had ze er epilepsie bij gekregen. Deze heeft ze inmiddels met medicijnen redelijk onder controle.

(...)

Het zal je maar gebeuren. Je bent nog lekker jong en hebt helaas diabetes type 1. Thuis hebben je ouders het er best moeilijk mee en steunen je dan ook voor meer dan 100%. Je heb een broodtrommeltje mee met de koolhydraten die je lichaam in de pauze tussen de lessen tot je moet nemen om de suikerspiegel in balans te houden. Heel zorgzaam en na veel berekenen en heroverwegen is je trommeltje thuis door je ouders gevuld. Dan zegt ineens een leerkracht die ook iets heeft gehoord: "Maar dat is toch veel te veel voor een diabeet. Je mag de helft opeten en de rest weer mee naar huis nemen." Zo wordt diabetes letterlijk een suikerziekte.

About the author

In 2007 krijgt de dochter van Fred een verschrikkelijke mededeling. Negen jaar oud nog maar en de diagnose diabetes type 1. Wat verandert er dan in het leven van zo’n jong meisje. De zoektocht naar de juiste balans is een zware en hobbelige weg. Een weg van veranderingen, tegenslagen en zorgen. Maar vooral ook een weg van leren omgaan met diabetes type 1 en de voortvloeiende complicaties. In het plaatsje Neede in de Achterhoek vechten vader, moeder en dochter tien jaar lang tegen vooroordelen en onbegrip.

Reviews

2016-09-07 13:08:59 | By: Ruud Moeijes | Rating:
Goede, duidelijke en vooral véél informatie.



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vroeger ging je dood - De schrik van diabetes type 1

Author:

DokterFred

Category:

Health

Number of pages:

114

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-08-2016

ISBN:

978-94-022-2861-8 / 9789402228618

Price:

€ 17,25

Language

Dutch

Rating:

  • (1)