Met Lach en Wimpel

Anneke van Schaik

Categorie: Gedichten
  • (1)

€ 16,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als er één gedichtenbundel is waarvan de titel de lading dekt, dan is het wel Met Lach en Wimpel. In beeldende gedichten krijgen dingen van alledag een vrolijke draai. Er is bijvoorbeeld een afscheid van een paar schoenen, maar ook overpeinzingen over serieuze zaken als heimwee en de liefde vinden een plek in deze bundel. Vooral in de light verse gedichten wordt de passie van de dichter voor het spelen met taal tot in detail zichtbaar. Soms draait het maar om één woord of zelfs één letter! Het gebruik van uitdagende versvormen als senryu of kreeftdicht leidt tot verrassende vondsten. Nu eens word je als lezer aan het denken gezet, dan betrap je jezelf weer op een brede glimlach. Een luchtige en tegelijk krachtige debuutbundel.

Uit het boek

Wimpelen

Wimpelen is wonderlijk
mooi bewegen in het water
zoals de vissen doen
 
Soms denk ik dat
ik nog wimpelen kan
 
Herken een tinteling van toen
van ver voor dit bestaan
 
Van voor ik dacht
ach, wimpelen
wat heb je daar nu aan

Over de auteur

Anneke van Schaik (12 oktober 1950) woont in Utrecht. Zij heeft een zoon en een dochter en twee kleindochters. Als jong meisje las zij met veel plezier de vrolijke gedichten van Annie M.G. Schmidt. Als je daarbij weet dat haar vader graag limericks maakte, snap je dat zij al vroeg een liefde voor taal ontwikkelde. Anneke heeft een speelse schrijfstijl en varieert naar hartenlust met rijm- en versvormen. Tegenwoordig laat zij als dichter van zich horen bij de Vereniging Taalpodium en tijdens culturele evenementen.

Reviews

2016-10-22 10:47:33 | Door: Leo Mesman | Waardering:
Volop taalplezier met hier en daar een roerend serieuze noot. Met deze haiku zou ik de sprankelende debuutbundel van Anneke van Schaik kernachtig willen typeren. 'Schelpje' is mijn favoriete gedicht. Het boekje ligt lekker in de hand en is oogstrelend mooi uitgegeven. Van harte aanbevolen!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Met Lach en Wimpel

Auteur:

Anneke van Schaik

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

72

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

30-09-2016

ISBN:

978-94-0222-968-4 / 9789402229684

Vaste prijs:

€ 16,49

Waardering:

  • (1)