Dorien en het apenvuistje

Arie van Garderen

Category: Youth books

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dorien gaat op vakantie met opa en oma. Het is niet zomaar een vakantie, ze gaan met de boot! Samen maken ze van alles mee, het is een groot avontuur. Zijn er veel golven, dan glijden de borden zo van tafel af. En als je gaat bellenblazen hoef je zelf niets te doen, de wind blaast dan een heleboel mooie bellen. Voordat ze het weten, is de vakantie al voorbij. Wat hebben ze het leuk gehad! De netto opbrengst van dit boek komt ten goede aan de stichting Sailability Nederland, een stichting die het voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking mogelijk maakt om te zeilen.

From the book

Dorien zegt: "Oma, jij bent!" Samen doen ze een spelletje kinderyahtzee. Dorien kan het al heel goed. Spelletjes doen vindt ze leuk. Helemaal als dat samen met oma en opa kan. Die hoeven nu toch niet voor de boot te zorgen. Als het afgelopen is, heeft oma de meeste punten en daarna Dorien. Maar ja, die heeft ook een keertje Yahtzee gegooid. Opa verliest en dat vindt ie helemaal niet leuk. "Zal ik je laten zien hoe je zo’n knoop maakt?", vraagt opa. Hij laat Dorien een stoppersknoop uit het boekje zien. Dat wil Dorien wel en ze kijkt om zich heen of ze een stukje touw kan vinden. "Maak je dan ook een apenknoop, opa? Weet je wel, zo’n balletje." "O ja, een apenvuistje bedoel je", antwoordt opa. "Dat is wel een moeilijke hoor." Maar na een poosje prutsen, heeft hij het toch voor elkaar. Doriens oogjes glinsteren. Ze slingert het touw rond en probeert het apenvuistje op opa’s hoofd neer te laten komen. Dat mislukt gelukkig en opa roept: "Hé aap, daarvoor was dat vuistje niet! Ik zal jou eens pakken." En hij pakt Dorien beet en kietelt haar eens stevig.

About the author

"Ik ben op 25 december 1946 geboren. Na een leven lang welzijnsambtenaar te zijn geweest, mag ik nu van mijn arbeidsloos inkomen genieten. Dat doe ik onder meer door te schilderen, te tekenen en zo nu en dan wat te schrijven. Van onze zeilvakantie in 2008 heb ik een grote hoeveelheid foto’s overgehouden die kunstwerken zouden kunnen worden. Ook heb ik de avonturen van Dorien, onze kleindochter die mocht meezeilen, vastgelegd in een voorleesboek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dorien en het apenvuistje

Author:

Arie van Garderen

Category:

Youth books

Number of pages:

68

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-04-2009

ISBN:

978-90-883-4744-3 / 9789088347443

Price:

€ 17,45

Language

Dutch