Als jongens groot worden

Peter Fiedeldij Dop

Category: Stories

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als jongens groot worden laat de ontluikende seksuele ontwikkeling van jongens zien. Persoonlijke verhalen van dertigers tot vijftigers die terugkijken op de vaak achterbakse jaren van voor de seksuele hervorming. Als mannen onder elkaar. Interessant voor vrouwen om mee te luisteren.

From the book

Wie iets verbergt, heeft zijn onschuld verloren. Over onze eerste seksuele contacten met anderen praten wij niet zo gemakkelijk. Daarom was het een heel bijzondere ervaring samen met mannelijke leeftijdgenoten terug te blikken op die in schaamte en halve waarheden verhulde periode. Onze puberteit was tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, dus vóór de seksuele hervorming.

Zo begon het.
Vijftien mannen raakten met elkaar in contact omdat zij niemand anders hadden om mee te praten. Het bijzondere voor mij was, dat zij het niet over de geijkte mannenonderwerpen als auto’s, voetbal, werk, vakanties en veroveringen van vrouwelijk schoon hadden, maar over hun eerste intieme ervaringen met leeftijdgenoten, met meisjes en met volwassenen. Ook nu jaren later uit mijn aantekeningen en geheugen de beste verhalen in boekvorm verschijnen vind ik het nog steeds een voorrecht dat het lot mij daarbij liet zijn. In die hal met duizenden gestrande luchtreizigers had ik net zo goed helemaal alleen kunnen blijven, vechtend tegen de slaap en wakend over mijn bezittingen. Met één grote vraag: wanneer houdt het eindelijk op met regenen?

Het was zaterdag 30 juni 1984. Na ruim een week lang te hebben geconfereerd met vakbroeders en zakelijke bezoeken te hebben afgelegd in de Verenigde Staten van Amerika zou ik in New York om 6 PM (18 uur) plaatselijke tijd het vliegtuig naar huis nemen. In Nederland was het op dat moment precies middernacht. Ik hoopte in het vliegtuig een uur of wat te kunnen slapen.
Maar het liep anders.

About the author

Peter Fiedeldij Dop (1936) schrijft korte verhalen en informatieve teksten voor non-profit organisaties. In Als jongens groot worden weeft hij verhalen aaneen tot een groot verhaal.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als jongens groot worden

Author:

Peter Fiedeldij Dop

Category:

Stories

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

07-10-2016

ISBN:

978-94-0222-979-0 / 9789402229790

Price:

€ 21,00

Language

Dutch