Cover voorkant
Ik zal altijd gehoorzaam zijn
Ik zal altijd gehoorzaam zijn

Ik zal altijd gehoorzaam zijn

Yvonne Keijer

Category: Biographies
  • (4)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is de bedoeling dat ouders een voorbeeld zijn voor hun kind en het de normen en waarden van het leven bijbrengt. In dit boek wordt beschreven hoe schadelijk het kan zijn wanneer een kind wordt geïndoctrineerd door zowel ouders als een religie. Het valt niet mee als je als kind altijd ziek bent, niet wordt ingeënt en je ouders je via het gebed opdragen aan God. Je wordt niet bepaald klaargestoomd voor het werkelijke leven als je wordt afgezonderd van alles en iedereen om duivelse beïnvloeding te voorkomen. Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst en isolement zijn daarvan het gevolg (RTS).

From the book

Op de grens van waken en slapen hoor ik de gedempte stemmen van mijn ouders. Waar zij het over hebben weet ik niet, maar de klank van bezorgdheid kan ik wel onderscheiden. Ik besef alleen niet meer dat die bezorgdheid om mij is en of ik nog wel helemaal beter wordt. Ikzelf ben niet bang en ik maak me dan ook geen zorgen. Ik weet dat het veel en krachtig bidden, wat vader regelmatig met me doet, mij zal beter maken. Mocht dat niet gebeuren, dan zal ik straks bij God in de hemel zijn, waar niemand meer ziek is. “Wat zou het fijn zijn als ik nooit meer ziek zou zijn.” Van mijn ouders heb ik begrepen dat wanneer mensen ziek worden, dat dat de wil van God is. Wereldse mensen nemen het recht in eigen hand en laten henzelf of hun kinderen inenten voor allerlei ziektes. Ik word niet ingeënt, want dat doet een kind van God niet. Wij zijn kinderen van de Almachtige en die beslist wel wat goed voor ons is. Als we ziek worden, dan is dat een beproeving om te kijken hoe sterk ons geloof is. Wij kunnen ons leven volledig in Zijn handen leggen en dat is ook iets wat moeder altijd met beide handen aangrijpt. God zorgt voor ons en wat ons ook maar mocht overkomen, er is altijd een oplossing. Als het dan toch zo ver komt dat we afscheid moeten nemen van het leven op aarde, dan staat ons een Hemels paradijs te wachten.

About the author

Yvonne Keijer (1959) beschrijft op heldere wijze wat de gevolgen kunnen zijn van een zeer strenge dogmatische opvoeding binnen een sektarische geloofsgemeenschap. De religieuze indoctrinatie tijdens haar kindertijd en jeugd hebben grote invloed gehad op haar verdere leven. Een intrigerend verhaal van een vrouw die de stap heeft durven nemen om het geloof de rug toe te keren en die het gevecht met gevoelens als angst, schuldgevoel, verdriet en eenzaamheid is aangegaan.

Reviews

2021-12-07 19:18:46 | By: Maike Oostingh | Rating:
Aangrijpend. We hebben haar en haar ouders persoonlijk gekend.

2016-12-06 11:29:28 | By: Reny | Rating:
Een goed geschreven boek, met voor mij heel erg veel heftige herkenning. Ik kom uit dezelfde Geloofsgemeenschap en herken álles. Maar dan ook alles, ook het geveicht om mijn eigen leven op de rails te krijgen. Mooi geschreven!

2016-10-08 09:15:09 | By: Jeroen | Rating:
Intrigerende biografie welke goed is verwoord en beschreven. Zeker een aanrader!

2016-09-26 12:23:06 | By: J. Scholman | Rating:
Na,het lezen heb het boek een eigen plaatsje in mijn hart gekregen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik zal altijd gehoorzaam zijn

Author:

Yvonne Keijer

Category:

Biographies

Number of pages:

168

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-09-2016

ISBN:

978-94-022-2931-8 / 9789402229318

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)