Cover voorkant
Over mijn Zus & Zo
Over mijn Zus & Zo

Over mijn Zus & Zo

Ada van Noordwijk

Category: Bereavement

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Over mijn Zus & Zo is een verzameling verhalen over twee zussen. Deze goede herinneringen waren bedoeld om het pijnlijke leven van Elly, de oudste, wat te veraangenamen. Ze leed onder andere aan de ziekte van Crohn en lag vaak in verschillende ziekenhuizen. Tijdens de schrijfperiode werd Elly in een mechanische slaap gebracht. Ada van Noordwijk beschrijft de gebeurtenissen in en om het ziekenhuis, zodat haar zus later kon lezen wat er tijdens die slaap voorviel. Elly werd echter nooit meer wakker...

From the book

Ik kreeg van onze broer een sms’je: ‘Er was iets wonderbaarlijks gebeurd’ schreef hij. Je was even wakker geworden en je ademt weer zelf! Ongelofelijk! Jammer dat ik nu in Egypte ben! Ik had graag met eigen ogen gezien dat je vanzelf weer wakker werd! Ik heb tijdens je slaap een witte pluche haan op je kussen gezet. Heb je al in dat beest zijn buik geknepen? Heb je hem al horen kukelen? Hoe zou het zijn als je wakker wordt, zouden je spieren, die al bijna een maand niet bewogen hebben, nog goed kunnen functioneren? Ik heb geen flauw idee. Kijk, met je hersens kan niks mis zijn. Je lag niet in coma, maar in slaap. Ik denk dat dat toch anders is. Dit boekje is ineens heel anders geworden dan dat mijn bedoeling was. Ik wilde herinneringen met je ophalen die alleen van ons zijn. Ik wilde je met die voorvallen een beetje laten lachen. Niet heel hard lachen, niet schateren maar gniffelen en gnuiven. Ik wilde je gewoon wat plezier bezorgen in je pijnlijke leven. Maar nu is het zo langzamerhand een verslag geworden van de dagen dat je ligt te slapen. Maar als je wakker wordt, weet je in ieder geval wat er tijdens je slaap met je gebeurd is en hoe je eruit zag.

About the author

"Jarenlang was ik werkzaam in het onderwijs. Eerst als kleuterleidster, later als leerkracht anderstaligen. Nu heb ik een boek geschreven over mijn zus Elly, die leed aan de ziekte van Crohn. Een ontroerend verhaal over mijn dappere zus die ondanks haar zwakte vrolijk en ijzersterk was."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Over mijn Zus & Zo

Author:

Ada van Noordwijk

Category:

Bereavement

Number of pages:

148

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-04-2009

ISBN:

978-90-883-4831-0 / 9789088348310

Price:

€ 17,45

Language

Dutch