Ver over de grens

René Diepenbroek

Category: Biographies
  • (5)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ver over de grens is een geromantiseerde biografie waarin de hoofdrolspeler langzamerhand verzeild raakt in een kolderieke wereld van grootheidswaan, humor, goede doelen, geweldige kleurrijke collega’s en uiteindelijk zelf psychisch enorm onder druk komt te staan om baan en gezin met elkaar te kunnen combineren. Maar zelfs op de spannendste momenten weet de hoofdrolspeler, inclusief zijn collega Peter, op een passende manier om te gaan met zijn narcistische baas Hermann en Theo, zijn leugenachtige en gemene handlanger.

From the book

Op donderdag 9 augustus was ik nog op vakantie en Peter was alleen aan het werk bij de Plus in Almelo. ’s Middags rond twaalf uur nam hij een pauze in de kantine van de Plus. Toen hij rond half één terugkwam aan de stand, stond Theo er al. Volgens Theo had Peter die morgen niet aan de stand gewerkt. Peter zei dat hij de hele morgen aan de stand was geweest en dat Theo loog. Daarop wilde Theo de map van Peter ter inzage hebben, maar Peter zei dat de map van hem was. Theo greep de map en begon eraan te trekken. Peter gaf echter de map niet af en begon terug te trekken. Theo dreigde Peter: hij moest de map afgeven, anders was dat werkweigering. Peter gaf de map nog steeds niet af en draaide de rollen om. Peter zei tegen de verbouwereerde Theo: "Ik ga nu naar het kantoor, ik zie je daar." Hij ging nog even naar de kantine om zijn spullen te pakken en reed daarna snel naar het kantoor in Wierden. Hij zou later nog een boete krijgen voor te snel rijden. Bij het kantoor aangekomen bleek hij er nog eerder te zijn dan Theo. Hij ging naar binnen en liep naar het bureau van Hermann. Vrij snel daarna arriveerde ook Theo. De toestand was natuurlijk heel hectisch en explosief. Theo beschuldigde Peter er natuurlijk van dat hij ’s morgens niet aan de stand was geweest. Peter liet hem even uitrazen.
Toen vroeg Hermann: "Is dat zo?"
"Nee," zei Peter, "ik was er de hele morgen en Theo zit te liegen!" Theo trapte in de val en zei dat Peter loog!
"Nee hoor, Hermann, want ik heb een schriftelijke verklaring van de bedrijfsleider dat ik de hele morgen aan de stand heb gestaan. Je kunt hem nu bellen!"
Hermann werd woedend op Theo en hij moest het bureau acuut verlaten. Peter had natuurlijk in de kantine de bedrijfsleider gevraagd om een schriftelijke verklaring. Theo had het nu vier keer geprobeerd en vier keer ging het mis. Daardoor werden we ditmaal met rust gelaten tot eind maart 2013.

About the author

Rene Diepenbroek, geboren in 1971 in het mooie dorpje Markelo, woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Enschede. Hij is van kinds af aan altijd al een groot liefhebber van voetbal en is nog steeds veel op de voetbalvelden te vinden, nu om zijn zoon aan te moedigen. Ook heeft hij vroeger veel boeken gelezen en nu heeft hij besloten om zelf eens een verhaal te gaan schrijven. Gelukkig heeft hij bij Boekscout een kans gekregen om zijn droom te verwerkelijken.

Reviews

2017-10-11 21:51:04 | By: Patrick | Rating:
Het is een leuk boek, goed verhaal en met humor geschreven. Zeker een aanrader!

2017-04-06 23:33:48 | By: Marie | Rating:
Zeker de moeite waard om dit te lezen , door de meeslepende verhalen , Vol humor maar soms ook spannend waar hij zelfs toch weer een mooi einde van maakt , Zelfs voor iemand die weinig leest kan het zo mooi zijn dat hij benieuwd is hoe het af zal lopen !!!

2017-02-13 08:07:58 | By: Sandra | Rating:
het is echt leuk boek is aan te raden om te lezen

2017-02-09 21:26:17 | By: Dagmar | Rating:
Je zit direct in dit verhaal. Vol humor geschreven. De maatschapij op de 'helaas' bekende manier. Een aanrader!

2017-01-28 19:15:21 | By: Erik de Jong | Rating:
Zeer mooi actueel boek waar weer eens wordt aangetoond wat een bananenrepubliek Nederland soms is. Het verhaal heeft grote humor omdat de auteur René en collega s soms in spannende en ook vaak hilarische situaties belanden. Het grappigste en ook het spannendste autobiografische verhaal wat ik ken.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ver over de grens

Author:

René Diepenbroek

Category:

Biographies

Number of pages:

202

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-01-2017

ISBN:

978-94-022-3302-5 / 9789402233025

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (5)