Van risicojongeren naar Marokkaans rolmodel - Biltse jongeren aan het woord

Eline Meertens

Categorie: Biografieën

€ 15,99
Gratis verzending

Samenvatting

Dit boek neemt je mee in het leven van drie Marokkaans Nederlandse jongeren. Op open en ongenuanceerde wijze vertellen zij over hun leven tussen twee culturen. Van het vieren van Sinterklaas tot aan identiteitsvraagstukken en groepsdruk: het komt allemaal aan bod. Zo maak je als lezer even deel uit van hun leven.

Uit het boek

Ik ging mij niet alleen afzetten tegen mijn ouders, maar ook tegen de maatschappij. Ik dacht steeds meer na over bepaalde dingen. Waarom mochten kinderen vroeger niet met mij spelen? Dat hoort toch niet? Ik dacht dat ik niet goed genoeg was, omdat ik Marokkaans was. Ik ging daarin geloven en voelde me steeds vaker een ‘kut-Marokkaan’.

Over de auteur

Eline Meertens (1993) is student Sociale Pedagogische Hulpverlening. Tijdens haar stage bij het jongerenwerk van MENS De Bilt kwam ze in contact met de drie hoofdpersonen uit het boek. Geïntrigeerd door hun verhaal en gedreven door haar enthousiasme, is dit boek tot stand gekomen. Het geeft een uniek inkijkje in het leven van Marokkaans Nederlandse jongeren en zij hoopt hiermee meer mensen te inspireren.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Van risicojongeren naar Marokkaans rolmodel - Biltse jongeren aan het woord

Auteur:

Eline Meertens

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

36

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 23 cm

Verschijningsdatum:

23-12-2016

ISBN:

978-94-0223-233-2 / 9789402232332

Vaste prijs:

€ 15,99