Cover voorkant
Sargas' bloedstrijd
Sargas' bloedstrijd

Sargas' bloedstrijd

Allart Hakvoort & Durk IJtsma

Category: Young Adult
  • (1)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anne is een stoere tiener uit Drenthe. Haar vader is archeoloog. Op een dag doen ze een grote ontdekking die leidt naar de magische bijl Thorstein. Maar ze zijn niet de enigen die dit voorwerp in handen willen krijgen... Anne’s vader wordt ontvoerd. Wanneer Anne met haar klasgenoot Koen gaat kamperen, komt ze oog in oog te staan met haar vaders ontvoerder. Anne moet een belangrijke beslissing nemen, waarmee ze een eeuwenoud familiegeheim prijsgeeft. Hierdoor belanden ze in het Drenthe van 1536, waar mythen en legenden maar al te echt blijken. Samen met een geheime ridderorde, genaamd Sargas, nemen ze het op tegen een magiër en zijn bloeddorstige beesten.

From the book

Anne keek hem geruststellend aan. ‘Doen wij niet hoor. Ik ben van Drentse adel en kom uit een bloedlijn van Sargas. Een geheime ridderorde die vanuit de Drentse plaats Bunne al eeuwen de mensen en natuur in Drenthe beschermt tegen duistere machten. Vanaf mijn geboorte heeft mijn vader mij voorbereid op deze zware taak. Zoals mijn opa bij hem deed en diens vader weer bij hem. Van generatie op generatie wordt dit doorgegeven aan de eerstgeborene. Wanneer er geen opvolger is, dan zal het hoofd van de Orde een nieuwe Sarga uit een Drentse adellijke bloedlijn kiezen. Iedere zaterdag volg ik met zes anderen lessen op de Sargasschool. Daar leer ik Latijn, archeologie, geschiedenis en tal van andere vakken. Ook krijg ik les in verschillende vechtsporten, het omgaan met middeleeuwse wapens en natuurlijk het gebruiken van de kracht van de Aillin.’
Koen die op het puntje van zijn stoel had gezeten liet zich achterover vallen. Hij wreef met zijn handen over zijn gezicht, alsof hij daardoor wakker zou worden uit deze vreemde droom.
‘Maar als de Orde in onze tijd er ook nog is, waarom dan die middeleeuwse wapens? We hebben toch pistolen en andere moderne wapens?’, zei Koen verontwaardigd.

About the authors

Allart Hakvoort (1979) en Durk IJtsma (1975) zijn jarenlang collega-zorgverleners geweest in een verpleeghuis. Vijftien jaar geleden schreef Allart een verhaal in het verpleeghuismagazine en Durk maakte, als cartoonist, de illustraties. Geen van beiden had toen kunnen bedenken dat ze twaalf jaar later samen een boek zouden gaan schrijven.
In 2007 kwam Allart vanuit de stad Groningen in het Drentse Vries wonen. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis, mythen en sagen van Drenthe. In 2013 begon hij met het schrijven van het boek en stuurde hij de eerste hoofdstukken naar Durk. Die was meteen verkocht. Ook hij deelde deze fascinatie. En daarmee begon het gezamenlijke avontuur. Ze wilden een educatief jeugdboek schrijven, maar dan spannend. Omdat ze allebei filmliefhebbers zijn, besloten ze het boek in filmstijl te schrijven. En dat heeft geresulteerd in een boek vol snelle dialogen en veel actie, dat niets aan de verbeelding overlaat.

Reviews

2017-03-14 11:52:04 | By: Ella Ros | Rating:
We hebben het boek in goede staat ontvangen.
Het is een cadeautje voor mijn zoon dus nog niet gelezen.
Het boek ziet er mooi uit. Juiste lettertype.
We kijken er naar uit om het boek te gaan lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sargas' bloedstrijd

Authors:

Allart Hakvoort & Durk IJtsma

Category:

Young Adult

Number of pages:

206

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-02-2017

ISBN:

978-94-022-3344-5 / 9789402233445

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)