In het spoor van mijn leven - Mijn strijd met de acceptatie van PTSS

Richard Disco

Category: Health
  • (5)

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het spoor van mijn leven schetst het indrukwekkende levensverhaal van Richard, waarin hij openhartig beschrijft hoe op twaaljarige leeftijd zijn gezellige gezinssituatie drastisch komt te veranderen. Hij wordt geconfronteerd met het voor hem plotseling overlijden van zijn moeder en het uit elkaar trekken van het gezin. Hij wordt als enige van de jongere kinderen in een pleeggezin geplaatst. Hij valt van de ene traumatische ervaring in de andere en worstelt met het leven. Na een burn-out en de diagnose PTSS vecht hij zich een weg terug in de maatschappij. Hij legt zijn gevoel vast in de talloze gedichten die door zijn verhaal zijn geweven.

From the book

"Jongens", zei hij, "wij gaan morgen op bezoek bij je vader en je moeder. Maar ik moet jullie wat vertellen. Jullie moeder is ernstig ziek en ligt op sterven." De tranen schieten nu weer in mijn ogen alsof ik het opnieuw beleef.
Hoe kan dat nou, mijn moeder ziek, dat kan niet, nee niet mijn moeder.
De volgende dag ging ik met lood in mijn schoenen naar huis. Thuisgekomen ging ik de deur door, rechtsaf de traphal door en deed de kamerdeur open. En daar lag mijn lieve moeder met een lach op haar gezicht. Brood- en broodmager. Een skelet met een velletje. Dat was mijn moeder niet, of toch? Dit aanzicht blijft me bij tot aan mijn dood toe. Ik gaf mijn moeder een zoen en onze ogen kruisten, ze had het moeilijk, want ze wist dat dit een van de laatste ogenblikken samen was.

About the author

Richard is aan de buitenkant een vrolijke man die aan de binnenkant een zware lading meedraagt. Na een zware burn-out op zijn veertigste vecht hij om het leven weer op de rit te krijgen. Samen met de hulp van huisarts, psychiater en psychologen en natuurlijk zijn lieve vrouw en honden. De nodige traumatische ervaringen krijgen een plaatsje. Het boek is een handreiking aan iedereen die met traumatische ervaring worstelt en het belangrijk vindt PTSS uit de taboesfeer te halen.

Reviews

2017-05-14 22:39:10 | By: Ingrid klomberg | Rating:
Hoe een "heftig" boek ook pakkend kan zijn. Met verbazing én bewondering gelezen.

2017-03-27 20:20:50 | By: wilmie joustra | Rating:
Ik heb Richard leren kennen als een man vol met Brabantse humor. Een schitterend boek ondanks alle misere lees ik zijn humor tussen de regels door.

2017-03-22 11:58:57 | By: Ilonka Hoff | Rating:
Ik had geen idee dat Richard zoveel op zijn bord heeft gekregen. En als is het 'een diep bord' zoals hij zelf zegt. Vol=vol en genoeg = meer dan genoeg. Ik vind het fijn dat ik meer over hem te weten ben komen via dit boek.

2017-03-21 14:23:21 | By: Francis van der Ent-Disco | Rating:
Mooi boek met een lach en een traan. Veel herkenning in en super trots op mijn broer dat hij dit zo heeft gedaan , ik doe het hem niet na.

2017-03-21 18:01:40 | By: Anke Disco-Verhoef | Rating:
Ook voor mij is er veel herkenning, maar dan in het tweede deel van het boek. Ik vind het heel knap dat Richard dit boek heeft kunnen schrijven en ik ben dan ook heel trots op hem.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In het spoor van mijn leven - Mijn strijd met de acceptatie van PTSS

Author:

Richard Disco

Category:

Health

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-03-2017

ISBN:

978-94-0223-418-3 / 9789402234183

Price:

€ 18,49

Language

Dutch

Rating:

  • (5)