Kanker ik?

George van Dam

Category: Health
  • (1)

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kanker, ik? Vol ongeloof hoorde George van Dam de uitslag aan van het coloscopieonderzoek. Dat hij ooit zou sterven was hem bekend, maar nu al? Na de uitslag volgden een chemokuur, diverse operaties, een verblijf in een ziekenhuis en de acceptatie van een stoma. Alles ging anders dan verwacht. Meestal schrijft George als brandweerman over grote branden en hulpverleningen, maar nu schrijft hij over de kanker die hem op zijn lijf werd geworpen en die bestreden moest worden. Kanker ik? is een eerlijke en openhartige vertelling.

From the book

Donderdag 29 januari
Matig geslapen. Bij het verwijderen van de ontlasting schiet de stomaslang los. Het hele bed van onder tot boven onder de shit. Voor de verpleegkundige geen probleem. Voor mij wel, ik lig er namelijk in.
Ik krijg opdracht veel te drinken om de chemoresten zo spoedig mogelijk uit het lichaam te verwijderen. Ondanks dat ik ruim drie liter drink, wordt onder mijn protest een tweede infuus in mijn linkerenkel aangebracht. Ik ben gloeiend en een Russisch schietgebed gaat richting doktoren. Met die twee infusen en die slang aan de stoma, voel ik mij net een zeug zonder biggetjes. Liggend op een matras met aan alle kanten opgesloten door ijzeren stangen. Zoals een zeug alleen aan het waterslangetje kan knabbelen, zo kan ik alleen met de slang, die van de stoma naar de rioolzak loopt, spelen. Als ‘Wakker Dier’ mij zo had zien liggen, waren die direct naar de rechter gerend. Maar ja, nu ben ik geen dier maar een mens en dan is het voor hen niet meer zo interessant.

About the author

Als gepensioneerd brandweerman vertelt George van Dam (1940) op een eerlijke, nuchtere en eigen wijze, zonder een blad voor de mond te nemen, hoe hij het ervaren heeft om kanker te hebben. Hij heeft deze periode samen met zijn vrouw en kinderen doorgemaakt.

Reviews

2017-03-20 18:01:13 | By: Lies verrijdt | Rating:
Met grote bewondering voor zijn door zettingsvermogen en het vermogen met wat een mens allemaal moet meemaken heb ik nu de helft gelezen . Aangezien het boek afgelopen zaterdag pas kwam heb ik nog niet alles gelezen maar George kennende die op een zeer speciale manier van schrijven heeft de humor en toch ook de angst van het overlijden komt goed tot uitdrukking . George tot nu toe petje af voor jou en je familie ,Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kanker ik?

Author:

George van Dam

Category:

Health

Number of pages:

172

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-03-2017

ISBN:

978-94-0223-415-2 / 9789402234152

Price:

€ 20,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)