Een zeerover met zeer over

Patrick Gyselen

Category: Novels

€ 16,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze verhalenbundel overbrugt Patrick Gyselen negentig jaar. Je kunt de zeven verhalen elk afzonderlijk lezen, maar toch zijn ze sterk met elkaar verbonden. De hoofdfiguren behoren tot vier generaties van één familie. Oostende wordt met de twintigste eeuw geconfronteerd: twee wereldoorlogen, de veranderende seksuele moraal, geloof en bijgeloof, de opkomst van de rock, de verloedering van het stadslandschap. De teneur is soms hilarisch maar er doen zich ook heel wat dramatische wendingen voor. Interludia geven tussendoor een panorama van de evoluerende tijdsgeest. Angst,verlangen en de (on)macht van vrouwen zijn steeds terugkerende onderwerpen.

From the book

Eeuwig branden, ik kan me best voorstellen wat dat is. Zes jaar geleden liet mijn halfblinde groottante Rosalie een gloeiende kachelpook vallen. Ik wou haar helpen, raapte de pook op. Erger zeer is er niet. Er kwam een grote blaar, maar het schrijnde hooguit twee dagen en dan nog alleen aan mijn rechterhand. Tante Nora smeerde er een zalfje op. In de hel brandt ge overal en voor altijd. Ge zijt dan vet met uw tempel, hij staat in lichterlaaie. De Heilige Geest trekt zich dan niks meer aan van u. Zie mij, elf jaar oud en ik ben nu al verdoemd. In staat van doodzonde ter Heilige Tafel naderen, ze zijn daar niet zacht op in de hemel. De meester heeft ons tijdens de godsdienstles verteld over een slechte man, een verdorven schurk, die zonder biechten de communie ontving. Flash! De hostie veranderde op zijn tong in een stuk bloedend vlees. Ik zie me al van de communiebank terug komen op de plechtige dag. De Heilig Hartkerk zit bomvol, de zolen van mijn gloednieuwe schoenen zijn te glad, mijn vlinderdasje hangt scheef, alle ogen zijn op mij gericht. Kom ik daar aangesjeesd met een rosbief in mijn bek. Veni creator spiritus.

About the author

"Ik ben in 1951 in Oostende geboren en ik werk er dagdagelijks als psycholoog met specialisatie psychoanalyse. Voorheen was ik als ‘Patten’ de vaste Opzieds columnist van Vlaanderens meest gevreesde stadskrant ‘De Stoeten Ostendenoare’. Als bluesgitarist maakte ik diverse bandjes onveilig en schreef ook onvolprezen Oostendse songs als ‘De bakker van de Coo’ en ‘Oostende, beton city’. Daarnaast was ik lang scorende spits en storend element in het zaterdagmorgenvoetbal."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een zeerover met zeer over

Author:

Patrick Gyselen

Category:

Novels

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-05-2009

ISBN:

978-90-883-4859-4 / 9789088348594

Price:

€ 16,95

Language

Dutch