Hartereis - Reisverslag van de zoektocht naar een gezonde balans tussen hoofd en hart

Marion Bouma

Categorie: Reizen
  • (1)

€ 19,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In Hartereis gaat Marion in India op zoek naar een gezonde balans tussen hoofd en hart. In een reisverslag vertelt ze per dag wat ze heeft meegemaakt. De schrijfster geeft de lezer vele inzichten in yoga en meditatie, door te beschrijven hoe ze de meditatievormen vanuit zichzelf ervaart. Ze vervolgt een indrukwekkende reis van India naar Nepal, Portugal en Maui. Juist door haar hart te volgen, maakt ze prachtige gebeurtenissen mee. Dankzij haar oog voor detail en gevoel lezen sommige passages als uit een film. Met haar reis, zowel innerlijk als over de wereld, zal ze ongetwijfeld veel mensen inspireren!

Uit het boek

10 dagen stilte
1001 geluiden
Hé India! Ssst ...

Deze haiku (Japanse vers) komt na vier dagen ‘stilte’ in mij op, tijdens de 10-daagse Vipassana stiltemeditatie in Bangalore, India, waar mijn reis op 1 januari 2015 mee begint. Alles behalve stil is het op de plek waar ik ben. Rochelende kelen, claxonnerende auto’s, een moskee die de speakers vol open gooit, blaffende honden, boor- en zaaggeluiden. Af en toe lukte het me er voor af te sluiten, soms met oordoppen. Mijn persoonlijke bezittingen geef ik af, als ik rond het middaguur aankom in het meditatiecentrum. Afgesneden van de buitenwereld, het grote loslaten begint. Geen telefoon, schrijfmateriaal, muziek en boeken, niks dat kan afleiden van het aanleren van de meditatietechniek. Vipassana is een boeddhistische meditatievorm en betekent letterlijk: inzicht. De techniek is eigenlijk heel simpel. Met je aandacht in het hier en nu zijn: bij je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of je emoties. Maar ook je zintuigindrukken: iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft. Je probeert om alles wat voorbijkomt niet te veroordelen of te beoordelen.

Over de auteur

Marion Bouma (1976) komt uit Groningen, maar is ook regelmatig in Portugal te vinden. Aan dit land heeft ze haar hart verloren. Tijdens haar reis van een jaar deed ze verslag van haar belevenissen aan het thuisfront. Eenmaal terug kreeg Marion de smaak van het schrijven nog meer te pakken en is zij het reisverhaal verder gaan uitwerken. Met dit boek hoopt ze anderen inspireren om op reis te gaan. Door de wereld, maar vooral naar het hart.

Reviews

2017-02-27 16:06:49 | Door: Gerard Engels | Waardering:
Een hartverwarmend relaas van een zoektocht naar balans tussen hoofd en hart. Geschreven in een vloeiende verteltrant.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Hartereis - Reisverslag van de zoektocht naar een gezonde balans tussen hoofd en hart

Auteur:

Marion Bouma

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

124

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

10-02-2017

ISBN:

978-94-0223-312-4 / 9789402233124

Vaste prijs:

€ 19,00

Waardering:

  • (1)