Jazzawa’s Abalam

Ignace Dedeene

Categorie: Thrillers

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

‘Jazzawa’s Abalam’ is een snelle, kleurrijke, thriller met de nodige ingrediënten om de lezer te boeien. Cynische humor, erotiek, gastronomie, maar ook mode en muziek komen ruimschoots aan bod. Het boek is echter gelaagd. Een aantal filosofische, esoterische, thema’s zijn in de tekst verweven. Bestaat een kosmische gerechtigheid? Een misdadiger die er in slaagt de menselijke wetten te ontlopen, wordt toch terechtgesteld. Een ander thema betreft de verhouding van de mens tot de dierenwereld. Een demon neemt hier onze plaats in, wat nu? Een derde thema is de ontwikkeling van de mens zelf, wie bepaalt dit? Beleef het nu in de rollercoaster ‘Jazzawa’s Abalam’.

Uit het boek

De gedaante draait zich met een ruk om. Zijn mantel kronkelt als een geoliede slang met hem mee.
Met statige tred gaat hij nu recht op het kamp af. Een lange man, met gitzwart achterovergekamd haar. Het scherp gesneden profiel weerspiegelt het maanlicht, klassiek als bij een Grieks standbeeld, maar ook bevreemdend niet menselijk. In het subbewustzijn van de omgeving stijgt een dwingend ritme op. Louie Vega’s ‘Journey Prelude’ weerklinkt. Ursula Ruckers’ stem laat het etherische golven en trillen.
"Seek justice…"
De rijzige man stapt over de vlakte richting kamp.
"We shall walk side by side…."
Zijn tred is soepel en zelfzeker, een demon op een kosmische catwalk.
"Trough water, on air, over earth…"
Enkele rebellen zien de gestalte naderen en roepen elkaar toe.
"Trough fire…"
Hij strekt zijn armen en spreidt zijn vingers terwijl hij doorstapt. Op verschillende plaatsen in het kamp klinken ploffende geluiden.
"Trough fire, trough fire,…"
Vlammen laaien op, op willekeurige plaatsen, tussen proviand en wapens, tenten en kledij. Mensen vatten vuur, wapens schieten in brand. Verhitte munitie knalt en fluit en sproeit in het rond. Op enkele seconden is de paniek algemeen. De vier meisjes zitten als een nest lemuren samengedrukt tegen de verste rand van de kooi. Korfa wankelt op zijn benen van razernij. Waarom hebben die stomme schildwachten geen alarm geslagen? Waarom vermorzelen zijn mannen die zwarte indringer niet?
Deze komt nu recht op hem af. Korfa snauwt hem iets toe in zijn dialect. Zijn hand omvat stevig een machete. De gedaante antwoordt hem in zijn taal.
"De meisjes gaan met mij mee!"
Kolkend overspoelt een golf van razernij Korfa’s gemoed.
"Kom ze halen", sist hij.

Over de auteur

Ignace Dedeene is burgerlijk ingenieur en master in de psychologie. Hij was werkzaam in de industrie en in de modebranche. Momenteel werkt hij als zelfstandig privédetective en heeft hij een praktijk als klinisch psycholoog. Verdere interesses zijn de antroposofie van Dr. Rudolf Steiner en de underground house scene. In dit eerste boek bundelt hij de boeiendste elementen uit bovenstaande terreinen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Jazzawa’s Abalam

Auteur:

Ignace Dedeene

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

184

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

17-02-2017

ISBN:

978-94-022-3351-3 / 9789402233513

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands