De onverwachte zoektocht - Het grote avontuur van de scholieren

Nico van Belle

Category: Youth books

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De eerste afspraak van de twee scholieren Nico en Gijs op de Leusderheide is het startpunt van een groots avontuur. Een onverwachte brief en de ontmoeting met een oude vrouw zijn de aanzet tot de zoektocht naar een groen-uitgeslagen koperen sleutel. In Nederland en een ver daarbuiten gaan ze op bezoek bij een jonge berghoteleigenaar, een norse oude man en behulpzame archeoloog. Zelfs bij de 26 Hoeven van de Meent ligt mogelijk een aanwijzing. Als iedereen de ruime zaal van de bunker heeft bereikt volgt er een verrassende ontknoping. De uitkomst van de zoektocht wordt steeds duidelijker.

From the book

Maar we hadden afgelopen middag te lang besteed aan het bestuderen van het tegeltje dat we in Praag van Jan gekregen hadden. Hopelijk zouden we toch nog geholpen worden. Ik kon vanuit de verte zien dat een lange man het postkantoor af wilde gaan sluiten. Ik bedachte mij geen moment en holde hijgend naar de man om hem te laten weten dat er nog twee klanten aankwamen, die nog heel graag geholpen wilden worden. We wilden hem wat vragen immers. We bereikten de plek waar de man nog stond, inmiddels had hij de deur bijna afgesloten. De sleutel zat nog in het slot, toen we buiten adem naast hem kwamen staan. De man was minstens twee meter en had een gladgestreken zwart pak aan met bruine leren schoenen, waarvan de schoenneuzen het meeste opvielen. "Wel jongelui, waarom komen jullie langs terwijl het al sluitingstijd is?” vroeg de man op een toon die geïrriteerd klonk. "Dit is voor ons heel belangrijk. We willen weten of er een pakket is aangekomen,” antwoordde ik. "Als het zo belangrijk is, waarom komen jullie dan zo laat binnenstormen?” Hij had natuurlijk een punt. We wisten even niet wat we moesten zeggen. Toen deed hij toch de deur voor ons open en liet ons binnen. Gijs en ik keken elkaar opgelucht aan. "Dank u wel,” zei ik tegen de man, die nu wat vriendelijker keek. Achter ons werd er iemand zichtbaar die kennelijk achter ons aan was binnengekomen. "Zo zo, mijn goede vrienden hebben hun trip erop zitten en hebben mij daarover niet ingelicht? Ik wilde net voor sluitingstijd nog een pakketje afhalen dat mijn neef gestuurd heeft.” We keken verschrikt naar Hans die ons boos aankeek. Gekleed in zijn boswachtersoutfit zag hij er fors en breed uit.

About the author

Nico van Belle is 38 jaar oud en dit is zijn eerste boek. Hij is er een aantal jaren mee bezig geweest. Hij is geboren en getogen in Arnhem en woont nu alweer een tijd in Rheden. De onverwachte zoektocht is zijn eerste boek. Zijn eerdere titel De Leusderheide heeft hij op het laatst uiteindelijk veranderd. Een groene strook bos tussen de steden Utrecht en Amsterdam was voor hem een goed idee om zijn verhaal te laten afspelen. De Leusderheide leek hem een ideale plaats, omdat behalve een natuurgebied het ook een militair oefenterrein is. Dat het een spannend jongensboek is geworden had hij niet voor mogelijk gehouden. Hij heeft er lang over gedaan om alle historische feiten en personages uit te werken. De ontknoping zat ingewikkeld in elkaar, toch is het hem gelukt alle details juist uit te werken. Een spannend jeugdboek is het zeker geworden, dit had hij eerder niet verwacht. Vooral de geschiedenis en locatiebeschrijvingen maken het verhaal echt realistisch.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De onverwachte zoektocht - Het grote avontuur van de scholieren

Author:

Nico van Belle

Category:

Youth books

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1330-7 / 9789464313307

Price:

€ 19,50

Language

Dutch