Tamara

Henk Bartels

Category: Novels

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tamara werd geboren in de wildernis van Nieuw-Guinea en groeide op in een onherbergzaam gebied, waarin nog maar enkele blanken zich hadden gewaagd. Ze viel daar op door een kunstzinnig talent. Een talent dat haar verder zou brengen dan de kampong waarin ze woonde en ook verder dan het mooie maar primitieve land waarin ze was geboren. De gekleurde vrouw veroverde een deel van de wereld met haar bijzondere gave. Maar ze veroverde meer in haar leven. Niet alleen het hart van een blanke man, maar ook dat van een blanke vrouw en ze beminde beiden hartstochtelijk.

From the book

Toen ze na het rennen door het mulle zand achter de zandheuvel even was blijven staan om op adem te komen, hoorde ze achter zich een vreemd getrappel. Er doemde een kameel naast haar op met daarop een in het zwart geklede man. De man bukte zich, greep haar met zijn handen onder haar armen en slingerde haar overdwars over de kameel. Hij hield haar met twee handen stevig vast en bestuurde de kameel met zijn knieën toen hij er razendsnel met haar vandoor ging. Ze probeerde zich te verzetten, maar dat lukte niet omdat ze op haar buik was gelegd. Haar hoofd hing naar beneden langs de voorpoten van de kameel. Ze rook de erg penetrante geur van het dier en ze werd een beetje misselijk door het gehos. Het lukte haar om schuin achter zich te kijken naar de ruiter. Hij was gehuld in een zwart wijd gewaad, had een tulband op zijn hoofd en een doek voor zijn mond. Alleen zijn ogen waren te zien. En dat waren grote bruine ogen met daarin een vurige blik. Hij hield haar met twee handen strak vast en zei geen woord. Zijn ogen bleven erg strak gericht op haar spartelende benen en op haar blauwe slipje dat zichtbaar was geworden omdat haar rokje omhoog was geschoven. Ze voelde haar maag van angst ineen krimpen.

About the author

"Bij de Koninklijke Marine kreeg ik de kans om veel van de wereld te zien. Ik schreef toen reisverhalen en artikelen voor diverse bladen en werkte ook als correspondent in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea. Daarna werkte ik in het bedrijfsleven. Schrijven werd mijn hobby. Nu is er dan mijn roman Tamara, een pittig verhaal waarin veel van mijn buitenlandherinneringen zijn verwerkt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tamara

Author:

Henk Bartels

Category:

Novels

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-05-2009

ISBN:

978-90-883-4867-9 / 9789088348679

Price:

€ 15,95

Language

Dutch